Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Τα 5 ραντεβού με την εφορία τον Ιανουάριο

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα 5 ραντεβού με την εφορία τον Ιανουάριο
Ξεκινά η αποστολή των εκκαθαριστικών σημειωμάτων του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων του 2009
9/1/2012
«Φορτωμένος» με φόρους, τέλη και έκτακτες εισφορές είναι ο Ιανουάριος για εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά. Ειδικότερα, έως το τέλος Ιανουαρίου οι φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν:
1. Τα τέλη κυκλοφορίας του 2012 για το όχημά τους. Οσοι δεν έχουν προμηθευτεί μέχρι σήμερα το ειδικό αυτοκόλλητο σήμα έχουν προθεσμία μέχρι την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου να προσέλθουν στην εφορία τους για να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας ή να καταθέσουν τις πινακίδες των οχημάτων τους εφόσον έχουν αποφασίσει να θέσουν το αυτοκίνητό τους σε ακινησία, προκειμένου να αποφύγουν να πληρώσουν τέλη και έκτακτες εισφορές που προκύπτουν από τις αντικειμενικές δαπάνες (για Ι.Χ. άνω των 2.000 κυβικών εκατοστών).
2. Τη δόση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης, του τέλους επιτηδεύματος και του φόρου επί των αντικειμενικών δαπανών διαβίωσης. Η προθεσμία για την καταβολή της δόσης του Δεκεμβρίου, μετά την παράταση που δόθηκε, λήγει στις 20 Ιανουαρίου, ενώ μέχρι τις 31 Ιανουαρίου θα πρέπει να καταβληθεί η επόμενη δόση.
3. Το φόρο εισοδήματος που προέκυψε από την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων του 2011. Για του φορολογούμενους που δεν πλήρωσαν το φόρο μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου έχουν περιθώριο να τον καταβάλουν έως τις 20 Ιανουαρίου.
4. Φόρο για την εκπρόθεσμη υποβολή χωρίς πρόστιμα δηλώσεων που δεν είχαν υποβληθεί στο παρελθόν για κάθε είδους φορολογία (φόρος εισοδήματος, ΦΠΑ, κληρονομικών, δωρεών κ.λπ.). Η προθεσμία εκπνέει στις 20 Ιανουαρίου.
5. Τη δόση του ειδικού τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος. Τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η αποστολή των εκκαθαριστικών σημειωμάτων του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων του 2009 (σε όσους φορολογούμενους δεν το έχουν λάβει) και μετά ακολουθεί ο «λογαριασμός» του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας του 2010 και 2011.
Μ. Βουργάνα

Δεν υπάρχουν σχόλια: