Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Τεκμήριο με 40 ευρώ/τ.μ. πατάρια, σοφίτες, υπόγεια που τακτοποιήθηκαν

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τεκμήριο με 40 ευρώ/τ.μ. πατάρια, σοφίτες, υπόγεια που τακτοποιήθηκαν
22/3/2012
Στα τεκμήρια ως βοηθητικοί χώροι με 40 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο θα «μετράνε» οι σοφίτες , πατάρια και υπόγεια που τακτοποιήθηκαν. Αυτό προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης που κατατέθηκε στη Βουλή.
Με τις νέες ρυθμίσεις:
  1. Η αντικειμενική δαπάνη διαβίωσης των υπογείων, των παταριών και των σοφιτών των οποίων η αλλαγή χρήσης νομιμοποιήθηκε με το ν.4014/2011 ορίζεται σε ποσό ίδιο με αυτό που ισχύει για τους βοηθητικούς χώρους κύριας κατοικίας .Το ποσό αυτό ανέρχεται στα σαράντα (40) ευρώ το τετραγωνικό μέτρο και αντιστοιχεί στο μισό του ποσού της αντικειμενικής δαπάνης που ισχύει για τους κύριους χώρους κύριας κατοικίας.
  2. Αποδεσμεύεται η υποχρέωση δήλωσης στοιχείων ακινήτων (Ε9) λόγω αλλαγής οικογενειακής κατάστασης και διατηρείται μόνο στις περιπτώσεις μεταβολής της περιουσιακής κατάστασης.
  3. Από το έτος 2010 και επόμενα, το εκκαθαριστικό του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας θα εκδίδεται χωριστά για κάθε υπόχρεο φυσικό πρόσωπο. Με αυτό το διαχωρισμό θα αποφευχθούν οι προστριβές μεταξύ των φορολογουμένων που είναι υποχρεωμένοι από το νόμο να υποβάλλουν από κοινού δηλώσεις στοιχείων ακινήτων και για τους οποίους μέχρι τώρα προβλεπόταν έκδοση κοινού εκκαθαριστικού ΦΑΠ (π.χ. συζύγων που τελούν σε διάσταση ή έχουν χωρίσει και ο σύζυγος δεν προβαίνει σε διακοπή της σχέσης στη δήλωση στοιχείων ακινήτων Ε9 κ.λπ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: