Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Καταργούνται φοροαπαλλαγές, έρχονται κοινωνικά επιδόματα Για παράδειγμα, θα καταργηθούν οι φοροεκπτώσεις για τις ιατρικές δαπάνες και θα δοθούν επιδόματα κοινωνικού χαρακτήρα για ιατρικές υπηρεσίες

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καταργούνται φοροαπαλλαγές, έρχονται κοινωνικά επιδόματα
Καταργούνται φοροαπαλλαγές, έρχονται κοινωνικά επιδόματα
Για παράδειγμα, θα καταργηθούν οι φοροεκπτώσεις για τις ιατρικές δαπάνες και θα δοθούν επιδόματα κοινωνικού χαρακτήρα για ιατρικές υπηρεσίες
30/3/2012
Την κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών και των ειδικών «προνομιακών» καθεστώτων με την πρόβλεψη αντικατάστασή τους από κοινωνικά επιδόματα που θα χορηγούνται στους οικονομικά ασθενέστερους με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια προωθεί το υπουργείο Οικονομικών.
Για παράδειγμα, θα καταργηθούν οι φοροεκπτώσεις για τις ιατρικές δαπάνες και θα δοθούν επιδόματα κοινωνικού χαρακτήρα για ιατρικές υπηρεσίες σε όσους το έχουν ανάγκη.
Πρόκειται για πρόταση της τρόικας την οποία έχει υιοθετήσει η ελληνική πλευρά και θα προκαλέσει επιβαρύνσεις κυρίως στα μεσαία εισοδήματα.
Εξάλλου δεν προβλέπεται μείωση των συντελεστών ΦΠΑ. Ούτε η καθιέρωση ενιαίου συντελεστή παρά την... επιμονή της τρόικας.
Στο πόρισμα θα υπάρχει σύμφωνα με πληροφορίες αναφορά στην προοπτική μείωσης των συντελεστών ΦΠΑ (1% κατά έτος) εφόσον επιτυγχάνονται οι ετήσιοι στόχοι είσπραξης εσόδων από ΦΠΑ.
Επίσης διατηρείται μέχρι νεωτέρας το καθεστώς των μειωμένων κατά 30% συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου και καταργείται ο Κώδικας Βιβλίων και Στοιχείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: