Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Μέχρι 5 Αυγούστου η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων χωρις πρόστιμα και προσαυξήσεις. Επιβεβαίωση του logistis

Πριν απο λίγες μέρες γράφαμε ότι οι φορολογικές δηλώσεις θα μπορούν να δοθούν ΕΜΠΡΟΘΕΣΜΑ μέχρι την Κυριακή 5 Αυγούστου 2012.

http://logistikoskosmos.blogspot.gr/2012/07/2012_30.html


Τα γεγονότα έρχονται να μας επιβεβαιώσουν.


Σύμφωνα με τις τελευταία ενημέρωση που έχουμε από το Υπουργείο: 


Ανοικτό θα παραμείνει το σύστημα για την υποβολή των δηλώσεων, οι οποίες θα θεωρηθούν εμπρόθεσμες εφόσον η υποβολή τους γίνει έως και το ΠΡΩΙ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ (ΩΡΑ 6.59 ΠΡΩΪΝΗ) 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012.

Επιπλέον 

Από την Καθημερινή 

Σιωπηρή παράταση έως τις 5 Αυγούστου για την ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων 

Ολοκληρώνεται επισήμως σήμερα η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, ωστόσο το ηλεκτρονικό σύστημα taxisnet θα είναι «ανοιχτό» μέχρι και την Κυριακή 5 Αυγούστου. Από την επόμενη Δευτέρα όσοι δεν έχουν υποβάλει δήλωση θα πρέπει να την καταθέσουν στη ΔΟΥ, καταβάλλοντας και τα σχετικά πρόστιμα εκπρόθεσμης καταβολής. Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών 500.000 φορολογούμενοι δεν είχαν υποβάλει τη φορολογική τους δήλωση μέχρι χθες. Σημειώνεται ότι το ηλεκτρονικό σύστημα για περίπου τρεις ώρες ήταν εκτός λειτουργίας, γεγονός που αποδίδεται σε βραχυκύκλωμα. Το πρόβλημα αποκαταστάθηκε περίπου στη μία το μεσημέρι. Υπογραμμίζεται ότι όσοι υποβάλουν εκπρόθεσμα τη δήλωση χάνουν το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ, ενώ θα έχουν πρόστιμο και 1,5% τον μήνα.


Από την Ναυτεμπορική 

Σε σιωπηρή παράταση 5 ημερών στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων που λήγει σήμερα, προτίθεται σύμφωνα με πληροφορίες να προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών. Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο εντός της ημέρας να ανακοινωθούν ρυθμίσεις για την πληρωμή των φόρων σε δόσεις.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια: