Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Σιωπηρή παράταση για τις δηλώσεις


Σιωπηρή παράταση για τις δηλώσεις

Σημειώνεται πως η γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έχει επεξεργαστεί 3,7 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις.Σημειώνεται πως η γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έχει επεξεργαστεί 3,7 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις.
Η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων λήγει σήμερα και όπως διαβεβαιώνουν αρμόδιες πηγές του υπουργείου Οικονομικών νέα παράταση δεν πρόκειται να δοθεί.
Πάντως το Τaxisnet θα παραμείνει ανοιχτό για λίγες ημέρες ακόμη, στο πλαίσιο σιωπηρής παράτασης και η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων θα δέχεται ως εμπρόθεσμες τις δηλώσεις που θα υποβληθούν και μετά την προθεσμία της 31ης Ιουλίου. Δεν μπορεί δε να κάνει διαφορετικά καθώς περισσότεροι από 500.000 φορολογούμενοι δεν είχαν υποβάλει μέχρι χθες τη δήλωσή τους.
Σημειώνεται πως η γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έχει επεξεργαστεί 3,7 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις, από τις οποίες 2,5 εκατομμύρια δηλώσεις οδηγούν σε χρεωστικό εκκαθαριστικό με τον συνολικό φόρο να ανέρχεται στα 4,4 δισ. ευρώ.
Οι πρώτες ενδείξεις από τη ροή πληρωμών των φόρων εισοδήματος δείχνει ότι η είσπραξή τους δεν γίνεται ομαλά. Τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών δείχνουν ότι στην εκπνοή της προθεσμίας εξόφλησης της πρώτης δόσης στα τέλη Ιουνίου, για όσους φορολογουμένους έλαβαν από τους πρώτους τα εκκαθαριστικά σημειώματα, σε σύνολο προσδοκώμενων εισπράξεων 133 εκατ. ευρώ, 22 εκατ. ευρώ έμειναν απλήρωτα, δηλαδή περίπου ένας στους έξι φορολογούμενους δεν πλήρωσε και οι οφειλές του κατέστησαν ληξιπρόθεσμες.
24h NewsRoom

Δεν υπάρχουν σχόλια: