Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Νέα δώρο στις εταιρείες η καθυστέρηση στις ΑΠΔ...

Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2012 07:30

Νέα δώρο στις εταιρείες η καθυστέρηση στις ΑΠΔ...

Γράφει:  
Το μεν πνεύμα πρόθυμο, οι υπηρεσίες όμως αδυνατούν. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του fmvoice.gr, η υποχρεωτική υποβολή των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων ανά μήνα με ημερομηνία εφαρμογής την 1η Οκτωβρίου θα αναβληθεί για τουλάχιστον ένα τρίμηνο ακόμη, δηλαδή για την 1η Ιανουαρίου του 2013.
Το υπουργείο Εργασίας συνειδητοποιεί ότι με το πρόβλημα ρευστότητας των επιχειρήσεων να παραμένει άλυτο, θα ήταν αδύνατο για περίπου ένα εκατομμύριο επαγγελματίες να ξεκινήσουν να πληρώνουν τις ασφαλιστικές εισφορές ανά μήνα αρχής γενομένης από την 5η Νοεμβρίου.
Είναι η δεύτερη παράταση που αναμένεται να ανακοινωθεί καθώς κανονικά, το μέτρο της μηνιαίας υποβολής ΑΠΔ θα έπρεπε να ισχύσει από την 1η Αυγούστου. Η νέα αναβολή του μέτρου, θα καλυφθεί με το επιχείρημα ότι «αναγνωρίζονται οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εργοδότες, από την εφαρμογή των ανωτέρω διατάξεων και προκειμένου να παρασχεθεί ο απαιτούμενος χρόνος για την τροποποίηση - προσαρμογή των μηχανογραφικών προγραμμάτων μισθοδοσίας, την πληρέστερη ενημέρωση και διευκόλυνσή τους». Αίτημα για παράταση, είχαν διατυπώσει και τα λογιστικά γραφεία καθώς κρίθηκε αδύνατη η προσαρμογή των μηχανογραφικών τους συστημάτων

Δεν υπάρχουν σχόλια: