Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Αφού συνέβη και αυτό με το Ε9, η επιστήμη σηκώνει τα χέρια

Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2013 10:36

Αφού συνέβη και αυτό με το Ε9, η επιστήμη σηκώνει τα χέρια

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(6 ψήφοι)
Αφού συνέβη και αυτό με το Ε9, η επιστήμη σηκώνει τα χέρια
Μπαίνεις στην ηλεκτρονική εφαρμογή για να «οριστικοποιήσεις» την εικόνα της περιουσιακής σου κατάστασης. Δεν τα καταφέρνεις. Προσπαθείς, ξανά και ξανά. Αγχώνεσαι. Η προθεσμία εκπνέει σε λίγες ώρες. Και ξαφνικά γίνεται το θαύμα.

Γράφει:  

Η εφαρμογή ανταποκρίνεται. Αισθάνεσαι σαν να έχουν ανοίξει όμως οι πύλες του παραδείσου. Κι όμως. Εδώ είναι ο παράδεισος, κι η κόλαση εδώ. Διότι αντί να αντικρίσεις την δική σου περιουσιακή κατάσταση βλέπεις το Ε9 του …γείτονα. Και καλά να έχεις καλή σχέση μαζί του. Που να σου έχει λερώσει κιόλας το χαλάκι της εισόδου. Μπαίνεις στην «εικόνα» του, του προσθέτεις 2000-3000 τετραγωνικά μέτρα σαλόνι για να έχει να πορεύεται. Ποια προθεσμία υποβολής του Ε9, ποια προβλήματα του συστήματος. Εδώ παραδεχόμαστε ανοικτά ότι το φορολογικό απόρρητο γίνεται σκόνη και θρύψαλα και δεν ιδρώνει κανένας.
Να ήταν μια ανώνυμη καταγγελία, να την αντιμετωπίσουμε κι εμείς με κάθε επιφύλαξη. Αλλά να παραδέχεται ανοικτά ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών ότι συνέβησαν τέτοια περιστατικά για λόγους …παραμετροποίησης… Εγείρονται αυτομάτως πλήθος ερωτημάτων.
1. Μπορούσαν αυτοί που είδαν κατά λάθος την περιουσιακή κατάσταση να κάνουν τροποποιήσεις ναι ή όχι; Οφείλει το υπουργείο Οικονομικών να δώσει μια απάντηση. Πρέπει να ειδοποιηθούν οι φορολογούμενοι να ελέγξουν (πάλι) την περιουσιακή τους κατάσταση ναι ή όχι;
2. Για πόσο χρονικό διάστημα παρέμεινε ανοικτό η «τρύπα» στο σύστημα; Έχει αντιμετωπιστεί αυτή τη στιγμή ναι ή όχι;
Δεν αρκεί για τόσο σοβαρά ζητήματα ένα μήνυμα στο twitter.
Τέλος, να σημειωθεί, ότι από το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνεται πως η προθεσμία συμπλήρωσης και υποβολής του Πίνακα 1: Στοιχεία οικοπέδων (εντός σχεδίου ή οικισμού) και κτισμάτων (εντός και εκτός σχεδίου) της δήλωσης στοιχείων ακινήτων φυσικών προσώπων (Ε9) έτους 2013, παρατείνεται μέχρι και την 27η Σεπτεμβρίου 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια: