Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

«Πυρά» και για την υπερφορολόγηση

«Πυρά» και για την υπερφορολόγηση

     
Ιδιαίτερη μνεία κάνει η έκθεση στην υπερφορολόγηση των Ελλήνων πολιτών, ιδίως κατά την τελευταία τριετία.

1. Από το 2010 αυξάνεται συνεχώς η φορολογία, όταν την ίδια περίοδο μειώνονται οι μισθοί και οι συντάξεις και η ανεργία ανεβαίνει.

2. Οι ανώτατοι φορολογικοί συντελεστές για κάθε κατηγορία εισοδήματος στην πραγματικότητα είναι μεγαλύτεροι, καθώς με την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, επιβάλλεται επιπλέον φόρος από 1% έως 4%.

3. Ο φόρος εισοδήματος για μισθωτούς και συνταξιούχους έχει έως και επταπλασιαστεί από το 2010 μέχρι σήμερα, ενώ ο φόρος που θα πληρώσουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα είναι αυξημένος έως και εννέα φορές.

4. Το συνολικό ποσό που πληρώνουν οι φορολογούμενοι για τα ακίνητα επταπλασιάστηκε από το 2009 φτάνοντας τα 3,5 δισ. ευρώ από μόλις 500 εκατ. ευρώ.

5. Στα ακίνητα προστέθηκε και ο φόρος υπεραξίας.

6. Ο ΦΠΑ αυξήθηκε από το 2010 τέσσερις φορές.

7. Τα τεκμήρια και τα τέλη κυκλοφορίας αυξήθηκαν από το 2010 δύο φορές, ενώ οι φόροι στα καύσιμα τρεις φορές.

8. Από τον Μάιο του 2010 επιβλήθηκε για πρώτη φορά φόρος στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος και από το 2011 και στο φυσικό αέριο. Η εξίσωση των φορολογικών συντελεστών στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης οδήγησε σε αύξηση των φόρων κατά 450%.

Τριήμερο πληρωμών

Μέχρι και πέντε διαφορετικούς φόρους καλούνται να πληρώσουν εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι μέχρι και την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου. Πρόκειται για φόρους που αφορούν τα εισοδήματα και την ακίνητη και κινητή περιουσία τους. Η πληρωμή των φόρων γίνεται αποκλειστικά στις τράπεζες με την «ταυτότητα οφειλής» την οποία οι φορολογούμενοι θα πρέπει να αναζητήσουν από τον λογαριασμό τους στο Taxis και μπορούν πληρώσουν ολόκληρο το ποσό ή όποιο ποσό επιθυμούν.

Οι φόροι που θα πρέπει να καταβληθούν μέχρι την Παρασκευή είναι: Φόρος πολυτελούς διαβίωσης. Φόρος Ακίνητης Περιουσίας των ετών 2011 και 2013.

Φόρος εισοδήματος οικονομικού έτους 2013, για όσους έλαβαν το χρεωστικό εκκαθαριστικό σημείωμα τον Νοέμβριο. ΕΕΤΗΔΕ 2012 για όσους εντοπίστηκαν μετά την ηλεκτρονική διασταύρωση να μην το έχουν πληρώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: