Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Η εφορία δείχνει τα …δόντια της –Πόσα πρέπει να πληρώσουμε με τα εκκαθαριστικά

Τρίτη, 20 Μαΐου 2014 10:17

Η εφορία δείχνει τα …δόντια της –Πόσα πρέπει να πληρώσουμε με τα εκκαθαριστικά

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Η εφορία δείχνει τα …δόντια της –Πόσα πρέπει να πληρώσουμε με τα εκκαθαριστικά
Όσο περνούν οι ημέρες και αυξάνεται ο αριθμός των φορολογουμένων που εκπληρώνουν τη βασική τους υποχρέωση, δηλαδή την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, τόσο περισσότερο αρχίζει και φαίνεται πόσο …σκληρή θα είναι μαζί μας η εφορία κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς. Μέχρι και χθες, φορολογική δήλωση είχε υποβληθεί από 775854 Έλληνες.
Γράφει:  
Εξ’ αυτών, ο ένας στους τρεις καλείται να πληρώσει επιπλέον χρήματα καθώς το εκκαθαριστικό του είναι χρεωστικό. Το 45% έχει παραλάβει μηδενικό εκκαθαριστικό και οι υπόλοιποι πιστωτικό.
Ειδικότερα:

1.       Τα χρεωστικά εκκαθαριστικά είναι 262397. Όσοι τα παρέλαβαν, θα πρέπει να πληρώσουν επιπλέον φόρο ύψους 240,297 εκατομμυρίων ευρώ. Αν γίνει μια απλή διαίρεση, ο μέσος φόρος έχει ήδη αναρριχηθεί στα 926 ευρώ. Τα στοιχεία της προηγούμενης εβδομάδας –όταν ο αριθμός των δηλώσεων ήταν μικρότερος- έδειχναν ότι ο μέσος φόρος ήταν μικρότερος των 900 ευρώ. Πράγμα που σημαίνει ότι όσο αυξάνεται ο αριθμός, τόσο αυξάνεται και το μέσο ποσό της επιβάρυνσης. Αυτό είναι λογικό διότι αυτοί που σπεύδουν να υποβάλλουν τη φορολογική τους δήλωση είναι αυτοί που θέλουν να πάρουν στα χέρια τους το εκκαθαριστικό και δεν …φοβούνται το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης. Όσο θα μπαίνουν οι δηλώσεις, και κυρίως αυτές από εισοδηματίες, ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες που είναι και τα μαύρα πρόβατα των φετινών δηλώσεων, τόσο θα ανεβαίνει και το μέσο ποσό του φόρου

2.       Τα πιστωτικά εκκαθαριστικά είναι προς το παρόν 155.258. Ωστόσο, το ποσό της επιστροφής είναι μικρό: 31,472 εκατομμύρια ευρώ ή 202 ευρώ ανά φορολογούμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: