Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

Το ΣΔΟΕ των οικονομικών εισαγγελέων στο πολυνομοσχέδιο

Το ΣΔΟΕ των οικονομικών εισαγγελέων στο πολυνομοσχέδιο

6
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Το ΣΔΟΕ των οικονομικών εισαγγελέων στο πολυνομοσχέδιο
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 18:04
Του Σπύρου Δημητρέλη 
Τη σύσταση του Ειδικού Ελεγκτικού Σώματος που θα διενεργεί τους φορολογικούς ελέγχους κατόπιν παραγγελιών της εισαγγελίας οικονομικού εγκλήματος θα προβλέπει το πολυνομοσχέδιο το οποίο αναμένεται να κατατεθεί πιθανότατα και εντός της ημέρας στη Βουλή. 
Πρόκειται για το Ειδικό Σώμα για το οποίο έγραψε πρώτο το Capital.gr και που, σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα αποτελεί διεύθυνση του υπουργείου Οικονομικών και θα στελεχωθεί με δεκάδες φορολογικούς ελεγκτές κυρίως από το δυναμικό του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος και άλλων ελεγκτικών υπηρεσιών του ΥΠΟΙΚ. 
Οι ελεγκτές θα ολοκληρώνουν φορολογικούς ελέγχους, ωστόσο τα αποτελέσματα των ελέγχων τους θα αποτελούν θα αποτελούν πληροφοριακά δελτία για την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων η οποία θα έχει και τον τελευταίο λόγο για τη συνέχιση του ελέγχου και τη βεβαίωση πρόσθετων φόρων και προστίμων. 
Η σύσταση της διεύθυνσης γίνεται προκειμένου να αποσυμφορηθεί η ΑΑΔΕ από τις εισαγγελικές παραγγελίες φορολογικών ελέγχων. Παράλληλα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Capital.gr το πολυνομοσχέδιο θα προβλέπει: 
-την πλήρη κατάργηση της διενέργειας πλειστηριασμών στον φυσικό χώρο των ειρηνοδικείων καθώς όλοι οι πλειστηριασμοί θα γίνονται πλέον μόνο με ηλεκτρονικό τρόπο. Η διάταξη θα προβλέπει και όλες τις απαραίτητες νομοτεχνικές αλλαγές και διορθώσεις προκειμένου να καταργηθούν πλήρως οι πλειστηριασμοί σε φυσικό χώρο. 
-την ενσωμάτωση διάταξης στον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων με την οποία θα διενεργούνται ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και όταν επισπεύδων είναι φορολογική διοίκηση.  Ωστόσο, τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδεχομένως η σχετική πρόβλεψη να κατατεθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες ως τροπολογία σε άλλο νομοσχέδιο. 
-τροποποιήσεις σε ειδικά φορολογικά κίνητρα που απολαμβάνουν επιχειρήσεις 
-την επανενεργοποίηση ΑΦΜ για επιχειρήσεις και επαγγελματίες που έχουν εμπλακεί σε φοροδιαφυγή εφόσον καταβάλλουν σημαντικό ποσό εγγύησης. 
6

Δεν υπάρχουν σχόλια: