Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Στην τελική ευθεία η πληρωμή φόρων μέσω TAXIS Με ποιο τρόπο θα γίνεται η εξόφληση των υποχρεώσεων

Στην τελική ευθεία η πληρωμή φόρων μέσω TAXIS
Με ποιο τρόπο θα γίνεται η εξόφληση των υποχρεώσεων
12 Ιαν 2018 - 08:58
Picture 0 for Στην τελική ευθεία η πληρωμή φόρων μέσω TAXIS
Του Γιώργου Λαμπίρη

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η πληρωμή φορολογικών υποχρεώσεων από τους πολίτες, μέσω πλαστικού χρήματος. Η εξόφληση των οφειλών θα πραγματοποιείται μέσω TAXIS, με τη χρήση χρεωστικών, πιστωτικών και προπληρωμένων καρτών, μέσα από τον ιστότοπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Τι διευκρινίζει η ΑΑΔΕ

Σημειώνεται ότι η ΑΑΔΕ προχώρησε σε σχετικές διευκρινίσεις μετά από ερώτηση βουλευτών, που αφορούσε στο ύψος των προμηθειών που πληρώνουν κατά την καταβολή των υποχρεώσεών τους στα ταμεία των τραπεζών οι φορολογούμενοι.

Σε ό,τι αφορά στη χρήση καρτών, αναμένεται κατά το προσεχές χρονικό διάστημα, η ενεργοποίηση εφαρμογής στο σύστημα του ΤΑΧΙS. Μέσω αυτής θα πραγματοποιείται η πληρωμή φορολογικών οφειλών με πλαστικό χρήμα.

Ποιες συναλλαγές εξαιρούνται της τραπεζικής προμήθειας

Για το θέμα των τραπεζικών επιβαρύνσεων, η ΑΑΔΕ επισήμανε ότι δεν έχει δυνατότητα παρέμβασης στις προμήθειες που επιβάλουν οι τράπεζες, ενώ επικαλέστηκε περιπτώσεις πληρωμών, οι οποίες εξαιρούνται της υποχρέωσης καταβολής τραπεζικής προμήθειας, με βάση παλαιότερη απόφασή της.

Οι πληρωμές που εξαιρούνται, είναι όσες διεξάγονται μέσω εναλλακτικών δικτύων (Internet Banking, ATM, APS κλπ), οι πληρωμές ΕΝΦΙΑ και φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων μη ρυθμισμένων, καθώς και όσες εκτελούνται μέσω καταστήματος με χρέωση τραπεζικού λογαριασμού και όχι με μετρητά στο ταμείο.

Εξαιρούνται επίσης οι πληρωμές φυσικών προσώπων, τα οποία ανήκουν σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, όπως είναι οι ηλικιωμένοι άνω των 70 ετών και άτομα με ποσοστό αναπηρίας που υπερβαίνει το 80%.

Επίσης, δεν επιβαρύνονται με προμήθεια, οι συναλλαγές με χρήση πιστωτικών, προπληρωμένων ή χρεωστικών καρτών μέσω της λειτουργίας του δικτύου συσκευών EFT/POS στις Δ.Ο.Υ. και τα τελωνεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: