Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

Αχτσιόγλου: Μέτρα υπέρ των δικαιωμάτων των εργαζομένων-341 οργανικές θέσεις σε φορείς πρόνοιας

Tο νομοσχέδιο που καταθέσαμε χθες στη Βουλή εκτός από τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των μη μισθωτών, περιλαμβάνει και άλλες θετικές διατάξεις, για τους εργαζόμενους καθώς και σύσταση 341 οργανικών θέσεων σε φορείς κοινωνικής πρόνοιας.
Αυτό τονίζει σε ανάρτησή της για το νομοσχέδιο, η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου και επεξηγεί:
• Οι εργαζόμενοι αποκτούν για πρώτη φορά το δικαίωμα να παρίστανται ως πολιτικώς ενάγοντες στις ποινικές δίκες σε βάρος εργοδοτών, λόγω μη καταβολής των δεδουλευμένων αποδοχών ή των οφειλόμενων αποζημιώσεων απόλυσης. Στο εξής, οι εργαζόμενοι, οι οποίοι είναι οι άμεσα θιγέντες από την παράνομη συμπεριφορά του εργοδότη, θα μπορούν να παρίστανται με δικηγόρο στην εκδίκαση και να ασκούν όλα τα δικαιώματα που δίνει η δικονομία στους παράγοντες της δίκης.
• Ενισχύεται θεσμικά και οργανωτικά το Σ.ΕΠ.Ε., μέσω της ίδρυσης νέων τμημάτων και της θέσπισης ενός ολοκληρωμένου νομικού πλαισίου προστασίας των Επιθεωρητών Εργασίας.
• Εκκαθαρίζονται και πληρώνονται από τον ΕΦΚΑ μέχρι την 31/12/2019 ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του κλάδου υγείας των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ προς τους ασφαλισμένους, τα φαρμακεία, λοιπούς συμβεβλημένους ιδιώτες παρόχους υπηρεσιών υγείας.
• Συστήνονται 341 οργανικές θέσεις για τα 12 Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας, το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών, το Εθνικό Ίδρυμα Κωφών, το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Ευρυτανίας και τα παραρτήματά τους.



Εκκαθαρίζονται & πληρώνονται από τον ΕΦΚΑ μέχρι 31/12/2019 ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις κλάδου υγείας των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ προς ασφαλισμένους, φαρμακεία, ιδιώτες παρόχους υπηρεσιών υγείας, φαρμακευτικές, προμηθευτές υγειονομικού &λοιπού υλικού.
Συστήνονται 341 οργανικές θέσεις για 12 Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας, το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το Κέντρο Εκπαίδευσης & Αποκατάστασης Τυφλών, το Εθνικό Ίδρυμα Κωφών, το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Ευρυτανίας & τα παραρτήματά τους. Η προκήρυξη μέχρι 28.2.2019.
Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Έφη Αχτσιόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: