Παρασκευή 31 Μαΐου 2019

Δωρεάν βιβλία και εισιτήρια θεατρικών παραστάσεων από τον ΟΑΕΔ – Δικαιούχοι και προϋποθέσεις



Τη διάθεση σε 350.000 εργαζόμενους και ανέργους δωρεάν βιβλίων και εισιτηρίων θεάτρου, θα πραγματοποιήσει φέτος, ο ΟΑΕΔ. Είναι η πρώτη φορά που ο Οργανισμός θα αναλάβει μια τέτοια πρωτοβουλία.
Προϋπόθεση για να χορηγηθεί η συγκεκριμένη παροχή είναι οι δικαιούχοι εργαζόμενοι να έχουν συμπληρώσει κατά το 2018 το λιγότερο 50 ημέρες ασφάλισης. Το ίδιο ισχύει και για τις μητέρες που βρίσκονται υπό καθεστώς της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.
Οι δικαιούχοι άνεργοι θα πρέπει να έχουν επιδοτηθεί για την ανεργία τους για τουλάχιστον 50 ημέρες, επίσης. Σε διαφορετική περίπτωση, θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ το λιγότερο τέσσερις μήνες. Ειδικά για την αγορά βιβλίων εντός του τρέχοντος έτους, θα μοιραστούν από τον Οργανισμό επιταγές σε 150.000 δικαιούχους. Άλλοι 200.000 θα προμηθευτούν εισιτήρια για θεατρικές παραστάσεις, που αφορούν τη χειμερινή περίοδο 2019 – 2020.
Πριν απ’ όλα όμως, ο ΟΑΕΔ θα εκδώσει δημόσια πρόσκληση, στην οποία θα καθορίζει τη διαδικασία μοριοδότησης για να προκύψουν δικαιούχοι, στην οποία θα λαμβάνονται υπόψη και τα εισοδήματά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: