Τρίτη 9 Ιουνίου 2020

ΤΑ ΠΟΣΑ ΤΟΥ ΦΠΑ (25%) ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΨΗΦΙΣΘΟΥΝ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΛΟΣΧΕΡΟΥΣ ΕΞΟΦΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

ΤΑ ΠΟΣΑ ΤΟΥ ΦΠΑ (25%) ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΨΗΦΙΣΘΟΥΝ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΛΟΣΧΕΡΟΥΣ ΕΞΟΦΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Τα ποσά του Φ.Π.Α. 25% που θα συμψηφισθούν λόγω της ολοσχερούς εξόφλησης του για τις επιχειρήσεις και για τους φορολογουμένους  του μηνός Μαρτίου 2020 και  του Α' τριμήνου 2020 εμφανίζονται στην προσωποποιημένη πληροφόρηση στην επιλογή Στοιχεία Επιστροφών.

                   Με την § 9 της Ε.2056/2020  προβλέπεται ότι.
"  9. Ο συμψηφισμός διενεργείται, είτε με αίτημα που υποβάλλεται μέσω e-mail από τον δικαιούχο ή τον νόμιμο εκπρόσωπό του στην αρμόδια για την παραλαβή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος Δ.Ο.Υ., είτε με αυτεπάγγελτο (χωρίς αίτηση)συμψηφισμό από τις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. με άλλες οφειλές ή δόσεις ρυθμίσεων ή διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής στη Φορολογική Διοίκηση, οι οποίες έχουν καταληκτικές ημερομηνίες καταβολής μετά την 1η Μαΐου 2020, εφόσον δεν υποβληθεί αίτημα από τον φορολογούμενο για συμψηφισμό με άλλες οφειλές."

Με το Δελτίο Τύπου του ΥΠΟΙΚ της  1/6/2020 διευκρίνισε μεταξύ άλλων τα παρακάτω.
...αυτό θα γίνει με τις πρώτες επερχόμενες οφειλές, οι οποίες μετά την αναστολή των οφειλών Μαΐου για 30 Σεπτεμβρίου, είναι οι οφειλές Ιουνίου. Εφόσον οι δικαιούχοι έχουν τακτοποιήσει τις οφειλές από δόσεις μέχρι και τον Μάιο, θα είναι εφικτός ο συμψηφισμός και σε οφειλές από δόσεις ρυθμίσεων Ιουνίου και επόμενων μηνών.   [...]
 Για να γίνει ο συμψηφισμός, πρέπει οι φορολογούμενοι, με την εμφάνιση του ως άνω ποσού στην προσωποποιημένη πληροφόρηση, να δηλώσουν σχετικά με e-mail στη ΔΟΥ τους τη βούλησή τους για τον παραπάνω συμψηφισμό, όπως προβλέπεται και στην εγκύκλιο Ε. 2056/2020.

Δεν υπάρχουν σχόλια: