Λίγες ημέρες πριν οι 800 απλήρωτοι πρώην εργαζόμενοι της «Ελευθεροτυπίας» καταφέρουν να πάρουν ένα μικρό ποσοστό από τα χρωστούμενα (δεδουλευμένα και αποζημιώσεις) που δικαιούνται εδώ και 9 χρόνια, ήρθαν οι τράπεζες να τα μπλοκάρουν.
Ήταν, είναι, χρήματα που προέκυψαν από την πώληση του κτιρίου της Ελευθεροτυπίας, στον Νέο Κόσμο. Οι εργαζόμενοι θα έπαιρναν γύρω στο 20 με 25% μόλις από όσα δικαιούνται.


Δύο τράπεζες ωστόσο, η Alpha και η Πειραιώς, άσκησαν ανακοπή, με αποτέλεσμα η υπόθεση να πηγαίνει πλέον προς τον Άρειο Πάγο, πράγμα το οποίο σημαίνει νέα καθυστέρηση αρκετών ετών.
Οι τράπεζες διεκδικούν το 65% του ποσού που προέκυψε από την πώληση του ακινήτου, κάνοντας χρήση του πτωχευτικού κώδικα, σύμφωνα με τον οποίο δεν προηγούνται οι εργαζόμενοι στην είσπραξη χρημάτων που προκύπτουν από πλειστηριασμούς περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας που πτώχευσε.
Στο ψήφισμα των πρώην εργαζομένων (πατήστε αν επιθυμείτε να ψηφίσετε) στην πλατφόρμα ηλεκτρονικών εκστρατειών Avaaz σημειώνεται ότι οι δύο τράπεζες μπλοκάρουν την καταβολή μέρους των αποζημιώσεων και δεδουλευμένων με αιτήσεις ανακοπών που έχουν κάνει στα δικαστήρια απαιτώντας να πάρουν το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που προέκυψαν από την πώληση ενός κτιρίου της επιχείρησης.
«Το ψήφισμα ζητάει τη στήριξη όσων πιστεύουν ότι η ηθική θα πρέπει να επικρατήσει στην ασυδοσία των ισχυρών» καταλήγει το κείμενο.
Πηγή: https://www.efsyn.gr/