Σάββατο 1 Μαΐου 2021

Οι φορολογικές συμβουλές της εβδομάδας: Ψηφιακός φάκελος ακινήτου

 

Οι φορολογικές συμβουλές της εβδομάδας: Ψηφιακός φάκελος ακινήτου

Εθνικός Κήρυξ

Φωτογραφία: maps.gov.gr

1
SHARES

Ψηφιακή υπηρεσία σχετικά με το Κτηματολόγιο ενεργοποιήθηκε τη Μεγάλη Δευτέρα, καθώς υπάρχει πλέον η δυνατότητα εξ αποστάσεως ελέγχου σε ακίνητα που βρίσκονται σε περιοχές όπου λειτουργεί το Κτηματολόγιο καθώς και της αναβάθμισης της πλατφόρμας «Θέαση» του Κτηματολογίου (maps.gov.gr)

Η διαδικασία ολοκληρώνεται μέσα σε λίγα λεπτά από το ktimatologio.gov.gr. Το ηλεκτρονικό Πιστοποιητικό Κτηματογραφούμενου Ακινήτου εκδίδεται αυτόματα, φέροντας εγκεκριμένη ηλεκτρονική σφραγίδα του Κτηματολογίου, καθώς και χρονοσφραγίδα αφού γίνει η πληρωμή των €5 με «ηλεκτρονική κάρτα».

Η έκδοση του συγκεκριμένου πιστοποιητικού είναι μια από τις συνηθέστερες συναλλαγές των πολιτών με το Κτηματολόγιο, καθώς αποτελεί απαραίτητο έγγραφο για κάθε συμβολαιογραφική πράξη.

Tip: Τη σύνδεση του αρχείου του Ε9 στο Taxisnet, με το αρχείο του Κτηματολογίου, προαναγγέλλει το Επιχειρησιακό Σχέδιο της ΑΑΔΕ για το 2021 και αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ.

Extra Tip: Ενεργοποιημένη εξαιρετικά είναι εκ νέου και για λίγες ημέρες η διαδικασία δήλωσης χωριστών συζύγων μέχρι και την 06/05/2021.

Δεν υπάρχουν σχόλια: