Κυριακή 9 Μαΐου 2021

Ανοίγει η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις – Τι θα γίνει με τον ΕΝΦΙΑ

 Σε περίπου δύο εβδομάδες αναμένεται να ανοίξει η εφαρμογή για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, καθώς θα πρέπει να ενσωματωθούν και οι τελευταίες αλλαγές, όπως είναι η μείωση της προκαταβολής φόρου, οι αλλαγές στις ηλεκτρονικές αποδείξεις κ.ά. Η προθεσμία λήγει στο τέλος του Ιουλίου, αλλά εάν ο φορολογούμενος καταθέσει τη δήλωσή του τον Αύγουστο δεν θα κριθεί εκπρόθεσμος, αρκεί να καταβάλλει διπλή δόση φόρου έως το τέλος Αυγούστου.

Αυτό ανέφερε (MEGA) ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ενώ σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ είπε πως «δεν θα υπάρξουν αλλαγές σε σχέση με πέρυσι». Διευκρίνισε δε, πως δεν θα αλλάξουν εφέτος οι τιμές των αντικειμενικών αξιών, παραπέμποντας ουσιαστικά στο 2022 για τις όποιες αλλαγές στις τιμές ζώνης.

Όσον αφορά τα μέτρα στήριξης της οικονομίας είπε ότι θα ανέλθουν σε 3 δισ. ευρώ τους επόμενους μήνες και σταδιακά μόνον θα αποσύρονται.

Ο υπουργός ανέφερε ακόμα ότι δεν προβλέπεται νέος κύκλος «Επιστρεπτέας Προκαταβολής», ενώ απαντώντας σε ερώτηση για τον αποκλεισμό πολλών από το πρόγραμμα της 7ης φάσης σημείωσε ότι «ένας μεγάλος αριθμός καταθέτει αιτήσεις, ενώ ξέρει ότι δεν είναι δικαιούχοι».


Δεν υπάρχουν σχόλια: