Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ ΧΡ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ

   ΑΡΘΡΑΓΕΝΙΚΑ Σχολιάστε

https://optimumanalysis.wordpress.com/2021/09/10/%ce%b1%ce%bd%ce%bf%ce%b9%ce%ba%cf%84%ce%b7-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bb%ce%b7-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%cf%85%cf%80%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b3%ce%bf-%ce%bf%ce%b9%ce%ba/?fbclid=IwAR32cwOI8ZO7iE82T4jlyz8XyQjQhb58w9vPTEpdYNdn6FKAzLGrrvBpbxU

Κύριε Υπουργέ

Θα σας θυμίσω τι σημαίνει η λέξη ΥΠΟΥΡΓΟΣ, σύμφωνα με το ΛΕΞΙΚΟ LIDDELL & SCOTT: «ΕΠΙΤΟΜΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΗΣ» στο λήμμα «υπουργέω (υπουργός) αναφέρει: μελ. -ήσω, προσφέρω υπηρεσία ή βοήθεια σε κάποιον, υπηρετώ, βοηθώ, συντρέχω, τινί, σε Ηρόδ. κλπ χρηστά υπουργέω (ενν. τοις Αθηναίοις), τους παρέχω καλή υπηρεσία, σε Ηρόδ. κλπ υπουργέω χάριν τινί, σε Αισχύλ. Παθ., τα υπουργημένα, οι προσφερόμενες, παρεχόμενες υπηρεσίες, σε Ηροδ. (σελ. 1363) Στο ίδιο λεξικό και στο λήμμα: «υπ-ουργός, -ον, (έργον) αυτός που προσφέρει, παρέχει υπηρεσίαεξυπηρετικός, χρήσιμος, ωφέλιμος, βοηθητικός, συντελεστικός, αυτός που συμβάλει σε κάτι, με δοτ., σε Ξεν., (σελ. 1364) φυσικά είναι και αξίωμα που τιμά η Πολιτεία πολίτες της να τις προσφέρουν υπηρεσίες και να υπηρετήσουν τους πολίτες της.

Ακόμα το Οικονομικό Επιμελητήριο είναι όπως όλα τα επιμελητήρια της χώρας όπως ΕΒΕΑ, ΤΕΕ κλπ και οι με αυτά εξομοιωμένοι Σύλλογοι ΝΠΔΔ όπως ΔΣΑ, ΙΣΑ κλπ εκπροσωπούν συγκεκριμένους κλάδους όπως Οικονομολόγους, Μηχανικούς, Επαγγελματίες, Δικηγόρους, Γιατρούς κλπ αλλά πρωτίστως είναι σύμβουλους της πολιτείας και συνεπώς και του Υπουργού για να υπηρετήσει τους πολίτες της.

Η επιεικώς ανοίκεια για υπηρέτη των πολιτών (Υπουργό) και Πανεπιστημιακό «δάσκαλο» συμπεριφορά σας σε εκπροσώπους πολιτών, οι οποίοι ταυτόχρονα είναι και θεσμικά σύμβουλοι του Υπουργού, δείχνει ότι οι πολιτικοί που σας τιμά η Πολιτεία με το αξίωμα του Υπουργού θεωρείται ότι είστε ηγεμόνες και όχι υπηρέτες των πολιτών.

Επίσης οι άτυποι κανόνες του διαλόγου και της φιλοξενίας επιβάλουν να ακούσει τους συνομιλητές του να ζητήσει διευκρινίσεις και στην συνέχεια να αποφανθεί και όχι να τους υποδεχτεί με ειρωνικό ύφος.

Κατά την ταπεινή άποψη οι εκπρόσωποι του ΟΕΕ, έπρεπε να φύγουν αμέσως και να σας καταγγείλουν αμέσως (όχι με μια ημέρα καθυστέρηση χλιαρή, θα έλεγα αντίδραση) και να ζητήσουν συνάντηση για την ανοίκεια αυτή συμπεριφορά σας στον προϊστάμενό σας και υπεύθυνο Πρωθυπουργό, που σας τίμησε με το αξίωμα του Υπουργού, το οποίο με την στάση σας δεν τιμήσατε.

Κατηγορήσατε ολόκληρο κλάδο ότι δεν ανταποκρίθηκε στα καθήκοντά του και πήγε διακοπές όλο τον Ιούλιο χωρίς να έχετε -όπως οφείλατε- να ενημερωθεί:

  1. πότε πράγματι μπορούσαν να υποβληθούν οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος δηλαδή πότε ήταν διαθέσιμα στο ΠΣ TAXIS τα στοιχεία με τις ενισχύσεις που έλαβαν με την μορφή αποζημίωσης ειδικού σκοπού οι πληττόμενοι κλπ συναφή θα γνωρίζατε ότι αυτή η σημαντική πληροφορία ήταν διαθέσιμη την 7η Ιουλίου 2021, συνεπώς από εκείνη την ημέρα και μετά μπορούσαν να υποβληθούν ουσιαστικά δηλώσεις.
  2. Πόσες δηλώσεις υποβλήθηκαν τον Ιούλιο
  3. Πόσες φορές το ΠΣ TAXIS ήταν ουσιαστικά εκτός λειτουργίας («σερνόταν») με διάφορα μηνύματα και ότι οι λογιστές έστειλαν δηλώσεις ακόμα και μετά τα μεσάνυχτα, που το σύστημα λειτουργούσε.
  4. Δηλώσεις ΦΠΑ, για τον μήνα Ιούνιο όσων τηρούν πλήρη Λογιστικά Πρότυπα και δευτέρου τριμήνου Απριλίου – Ιουνίου με απλογραφικά πρότυπα, που απέδωσαν έσοδα στην Πολιτεία.
  5. Διάφορες υποχρεώσεις σε ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ κλπ πλατφόρμες για ενίσχυση των πολιτών για κορωνοϊό και θύματα πυρκαγιών χωρίς να γνωρίζουν -οι λογιστές ωράρια και αργίες έχουν μετατραπεί τα γραφεία τους σε ΑΜΙΣΘΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, για να βγαίνετε στα κανάλια και λέτε δώσαμε τόσα χρήματα. Κάποιοι δούλεψαν κάτω από αντίξοες συνθήκες για να γίνουν αυτά σίγουρα όχι από τα θέρετρα που έκαναν διακοπές αλλά από τα γραφεία τους.

Δεν θα απαριθμήσω τι άλλο έκαναν -οι ευρισκόμενοι σε διακοπές- λογιστές, για να ανταποκριθεί η Πολιτεία απέναντι στους πολίτες της που έπληξαν η πανδημία και οι πυρκαγιές. Για το θέμα αυτό έχει κάνει μια εξαίρετη δουλειά νέα συνάδελφος δηλαδή τι εργασίες γίνονται για λογαριασμό του Δημοσίου και φυσικά και του Υπουργείου που η Πολιτεία σας τίμησε να υπηρετήσετε.

Φυσικά μπορούσατε

  • αντί να ζητήσετε την γνώμη των «μεγάλων λογιστικών γραφείων και των γραφείων αυτών των «συναδέλφων λογιστών» που εμφανίζονται στην τηλεόραση», που ίσως δεν ασχολούνται με όλες αυτές τις εργασίες των ΑΜΙΣΘΩΝ ΚΕΠ (όπως και γράφων δεν ασχολείται)  –είμαι σίγουρος ότι-  και οι συνάδελφοι αυτοί δεν σας «έχουν διαβεβαιώσει ότι έχουν τελειώσει με τις υποβολές των δηλώσεων εισοδήματος» (θεωρητικά και εγώ έχω τελειώσει για τον απλούστατο λόγο δεν ασχολούμαι με φορολογικές δηλώσεις αλλά μόνο ως σύμβουλος και εισηγητής σεμιναρίων κυρίως σε εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα και μετά από 50 χρόνια στο επάγγελμα ετοιμάζομαι για σύνταξη) και κατά συνέπεια δεν χρειάζεται παράταση ή ότι οι συνάδελφοι τον Ιούλιο ήταν σε διακοπές.
  • να απευθυνθείτε στους λογιστές και τα γραφεία της εκλογικής σας περιφέρειας –κάποιοι εξ αυτών ήταν και ψηφοφόροι σας- ή σε κάποιο συνοικιακό γραφείο πχ της Κυψέλης, που ζήσατε τα μαθητικά σας χρόνια.
  • να ακούσετε τους εκπροσώπους του κλάδου, μέσω του θεσμικού οργάνου και συμβούλου της Πολιτείας και όχι από την αρχή της συζήτησης να ήσασταν επιθετικός και ειρωνικός έναντι της αντιπροσωπείας του ΟΕΕ

Σαν να μην φτάνουν αυτά παρατηρούμε και μια εμμονή με τα myData, που έχετε επενδύσει πολλά σε αυτά αλλά φοβάμαι ότι στην πράξη θα αποδειχτούν άλλη μια εκδοχή των περιβόητων ΜΥΦ.  

Βέβαια τα myData, αφορούν κυρίως τις επιχειρήσεις και θα έπρεπε να έρθει κοινή αντιπροσωπεία όλων των επιμελητηρίων και Συλλόγων ΝΠΔΔ, και συνδικαλιστικοί φορείς να σας αναπτύξουν τις δυσκολίες που έχουν και μάλιστα την πανδημία σε υψηλό ακόμα επίπεδο και τις επιχειρήσεις με το ζόρι να επιβιώνουνΕίμαι σίγουρος ότι τότε δεν θα δείχνατε την αλαζονεία που δείξατε στην αντιπροσωπεία του ΟΕΕ.

Με την ευκαιρία να υποβάλω και ένα αίτημα:

Πολλές πληροφορίες λαμβάνει μέσω των εντύπων Ε3 η ΑΑΔΕ να διαθέτει στους πολίτες – επιχειρήσεις αρχικά το ποσοστό ΜΚ επί πωλήσεων και επί Κόστους, ανά ΚΑΔ κύριας δραστηριότητας και για τις ανάγκες της τεκμηρίωσης των ενδοομιλικών συναλλαγών τους να μην τις παραπέμπει σε θυγατρική οίκου αξιολόγησης.

Με εκτίμηση

Παλαιολόγος Λιάζος

Οικονομολόγος – Φοροτεχνικός

Εργασιακός Σύμβουλος Επιχειρήσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια: