Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Έτσι, χωρίς πρόγραμμα


Έτσι, χωρίς πρόγραμμα


Εν πρώτοις χρόνια πολλά, χρόνια καλά.

Το 2012 να είναι για σας μια δημιουργική χρονιά, γεμάτη υγεία και δύναμη και για την πατρίδα μας μια χρονιά που θα τη βγάλει από τα αδιέξοδα που την έχουν βάλει.

Μια χρονιά που δεν θα υπάρχουν οι εκβιασμοί της κάθε δόσης (σαν να είμαστε πρεζάκηδες) και αυτοί που ηγούνται της χώρας θα τη σώσουν για το καλό των υπηκόων της, των επιχειρήσεών της και της καλώς εννοούμενης οικονομίας της.

Μετά τις ευχές ας πάμε τώρα στην πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα που μοιάζει κάτι σαν εφιάλτης στον δρόμο με τις δόσεις (συγνώμη… με τις λεύκες).

Το έχουμε εμπεδώσει πλέον ότι η μόνη φροντίδα του Υπουργείου Οικονομικών είναι να εισπράξει ό,τι μπορεί περισσότερο και απ’ όπου μπορεί και με όποιον τρόπο μπορεί.

Πολιτική έτσι, χωρίς πρόγραμμα, που οδηγεί όλα τα μέτρα, σωστά και λάθος, στην πλήρη αποτυχία. Λάθη που προσπαθούν να τα καλύψουν με νέα μέτρα που και αυτά οδηγούν και πάλι στην αποτυχία.

Από πού ν’ αρχίσει κανείς!

Από το ΕΤΑΚ-ΦΜΠ και την εφαρμογή του Ε9, που θα οδηγήσει σε μια ακόμη αποτυχία γιατί είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι για μια χρονιά ακόμη δεν πρόκειται να εισπραχθούν αυτά τα χρήματα μιας και δεν πρόκειται να τελειώσει η ενημέρωση της εφαρμογής; (Σε επόμενο τεύχος θα γράψουμε για τα τραγελαφικά της).

Από την ενοποίηση των ΔΟΥ, που και αυτές γίνονται έτσι χωρίς πρόγραμμα; Πέρα από τις καταγγελίες για κυβερνητικά στελέχη που «κλείνουν και ανοίγουν» ΔΟΥ κατά το δοκούν, έχουμε και άλλους παράγοντές (π.χ. δημάρχους) που διεκδικούν ΔΟΥ και αλλάζουν τον όποιο σχεδιασμό (λέμε τώρα) έχει γίνει.

Από το τέλος της ΔΕΗ (χαράτσι το λένε), που για να στηριχθεί νομοθετικά έχει τραβηχτεί από τα μαλλιά και σήμερα οι ΔΟΥ δεν ασχολούνται με τίποτε άλλο από το να εξυπηρετούν φορολογούμενους που θέλουν να κάνουν αίτηση για απαλλαγή ή για μείωση; (Βλέπετε το οικονομικό επιτελείο, αν και παναθηναϊκοί, χρησιμοποίησε τη Βαμβακούλιο ρήση «να κάνουμε μια τριμελή επιτροπή από πέντε άτομα» δηλαδή στην περίπτωσή μας τον έφορο).

Για να μην μιλήσουμε για τα φρέσκα.

Κατά πρώτον, για τη χρήση εισπρακτικών εταιρειών για τη συλλογή των φόρων. Όταν τις νομιμοποιούσε η κυβέρνηση της ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ την κατήγγειλε. Οι τράπεζες πλέον έχουν σταματήσει να συνεργάζονται μαζί τους, λόγω των νομικών προβλημάτων και της δυσφήμησης που υπέστησαν από τη «δράση» και τους τρόπους τους. 
Αυτές λοιπόν θα χρησιμοποιηθούν σήμερα για την είσπραξη του δημοσίου χρήματος, με νομοσχέδιο που προτείνει ένας από αυτούς που τις κατήγγειλε!!!!

Κατά δεύτερον, για την ίδρυση Φοροελεγκτικών Εταιρειών από Φοροτέχνες - Ελεγκτές Ειδικών Προσόντων, όπως τους ονομάζει το προσχέδιο που έχουμε στα χέρια μας, που θα ελέγχουν τις εταιρείες (Α.Ε. και Ε.Π.Ε.) που δεν ελέγχονται από νόμιμους ελεγκτές.

Σχέδια (και νομοσχέδια) στο πόδι, μέτρα χωρίς πρόγραμμα που το μόνο που αποδεικνύουν είναι την αποτυχία του κρατικού μηχανισμού, την απαξίωση του Υπουργείου Οικονομικών, την καταρράκωση της προσωπικότητας των υπαλλήλων και στελεχών του, αλλά πάνω από όλα και κύρια την αποτυχημένη οικονομική πολιτική που ακολουθείται από την πολιτική ηγεσία του, όποιο χρώμα και κόμμα κι αν έχει.

Γι’ αυτό σας ευχόμαστε για μία ακόμη φορά, το 2012 να βρεθούν εκείνες οι ηγεσίες που θα κοιτάξουν να σώσουν την ελληνική οικονομία και τον Έλληνα πολίτη και όχι να σώσουν τη χώρα.

Γιατί τι να την κάνεις μια «υγιή» χώρα, χωρίς «υγιείς» πολίτες και δική της οικονομία;

Α. Αλωνιάτης

editorial Λογιστική PROSVASIS τεύχος 306 

Δεν υπάρχουν σχόλια: