Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Πάνω από 4 ώρες στην ουρά για τη ρύθμιση χρεών

Πάνω από 4 ώρες στην ουρά για τη ρύθμιση χρεών

Εάν αποφασίσετε να πάτε σε κάποια εφορία, βεβαιωθείτε ότι είστε οπλισμένοι με ψυχραιμία και κάτι να περνά δημιουργικά το χρόνοΕάν αποφασίσετε να πάτε σε κάποια εφορία, βεβαιωθείτε ότι είστε οπλισμένοι με ψυχραιμία και κάτι να περνά δημιουργικά το χρόνο
Δεν έχει τελειωμό η ταλαιπωρία που υφίστανται χιλιάδες φορολογούμενοι σε όλη τη χώρα οι οποίοι έσπευσαν από το πρωί να υποβάλλουν αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη. Λόγω των ασφυκτικών προθεσμιών (που λήγουν αύριο, δηλαδή οι φορολογούμενοι έχουν μόνο 48 ώρες για να τακτοποιήσουν τις υποθέσεις τους εάν δεν δοθεί παράταση) και των απίστευτα γραφειοκρατικών διαδικασιών που εξακολουθούν να τηρούνται ευλαβικά στις εφορίες, ο χρόνος για την τελική υπαγωγή στη ρύθμιση ξεπερνά τις 4 ώρες.
Δείτε γιατί:
Ο φορολογούμενος πρέπει να περιμένει σε μια ουρά για το δικαστικό τμήμα όπου και αιτείται καταρχήν της υπαγωγής στη ρύθμιση.
Σε δεύτερη ουρά για να πάρει αριθμό πρωτοκόλλου για την αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση, πρέπει να επιστρέψει στο δικαστικό τμήμα (εκεί παρακάμπτει την ουρά), για να πάρει την οριστική έγκριση.
Μετά από αυτό υπάρχει αναμονή σε άλλη ουρά στο τμήμα Εσόδων για να παραλάβει το διπλότυπο είσπραξης ώστε κατόπιν να περιμένει στην ουρά του ταμείου για να πληρώσει την πρώτη δόση.
Αφού τα κάνει όλα αυτά θα επιστρέψει ξανά στο δικαστικό τμήμα το οποίο θα του παραδώσει το επίσημο χαρτί με το δοσολόγιο, δηλαδή, την εξέλιξη των δόσεων που θα κλήθεί να πληρώσει. Κατόπιν όλων αυτών και με δεδομένα ότι οι ουρές ξεπερνούν τα 50 άτομα και πως οι εφοριακοί δεν επαρκούν σε κάθε ΔΟΥ για να σηκώσουν το βάρος και αυτής της διαδικασίας πέραν όλων των άλλων είναι κατανοητό για ποιο λόγο ο μέσος χρόνος αναμονής του φορολογούμενου ξεπερνά τις 4 ώρες.
Ν.Ν.

24h NewsRoom

Δεν υπάρχουν σχόλια: