Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Στέλνουν ειδοποιητήρια για ρύθμιση σε φορολογούμενους που δεν χρωστάνε!

Στέλνουν ειδοποιητήρια για ρύθμιση σε φορολογούμενους που δεν χρωστάνε!

Νέα γκάφα του ΚΕΠΥΟ, που ενημερώνει με mail ενήμερους φορολογούμενους να ρυθμίσουν ανύπαρκτα χρέη.Νέα γκάφα του ΚΕΠΥΟ, που ενημερώνει με mail ενήμερους φορολογούμενους να ρυθμίσουν ανύπαρκτα χρέη.
Κι όμως, το είδαμε και αυτό ! Μετά από την ταλαιπωρία, που υπέστησαν πέρυσι εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι λόγω των των προβλημάτων του TAXIS και του TAXISNET, μια ακόμα δυσάρεστη έκπληξη περίμενε σήμερα πολλούς από αυτούς.
 
Πολίτες απόλυτα ενήμεροι στις φορολογικές τους υποχρεώσεις, δηλαδή χωρίς ληξιπρόθεσμα χρέη, δέχθηκαν mail, το οποίο ανέφερε:
 
«Μετά από έλεγχο, που διενεργήθηκε στα ηλεκτρονικά αρχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών στις 12/02/2012, διαπιστώθηκε ότι έχετε ληξιπρόθεσμες δόσεις οφειλών σας, βεβαιωμένες στις Δ.Ο.Υ.. Για το λόγο αυτό, με την παρούσα σας γνωστοποιούμε τις δυνατότητες, που παρέχονται από τις διατάξεις του άρθρου 3 του ν. 4038/2012, όπως τροποποιήθηκε με την παράγραφο 9 του πέμπτου άρθρου του ν. 4047/2012, για την εξόφληση με ευνοϊκούς όρους των μέχρι την ημερομηνία της αίτησής σας ληξιπρόθεσμων οφειλών σας».
 
Μετά από αυτό το mail, πολλοί εξ αυτών των φορολογουμένων, που επαναλαμβάνουμε δεν χρωστούν ούτε ένα ευρώ στην εφορία, επικοινώνησαν – είτε απευθείας, είτε μέσω των λογιστών τους – για διευκρινίσεις. Έτσι, στη συνέχεια, όσοι είχαν τη δυνατότητα να το ψάξουν, έλαβαν δεύτερο mail, το οποιο ανέφερε:
 
«Σε συνέχεια της ηλεκτρονικής ειδοποίησης με θέμα "Ένταξη στη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών" που σας αποστείλαμε, σχετικά με την ύπαρξη ληξιπρόθεσμων χρεών σας σε Δ.Ο.Υ., θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε οτι σας εστάλη εκ παραδρομής και για το λόγο αυτό ΜΗΝ τη λάβετε υπόψη σας. 
 
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση σας».
 
Αυτοί, λοιπόν, που μπόρεσαν, βρήκαν την άκρη. Όσοι, όμως, δεν είχαν το χρόνο ή τη δυνατότητα να δουν γιατί τους ζητείται να ρυθμίσουν οφειλές, που ουδέποτε είχαν, θα χάσουν πολύ περισσότερο χρόνο – ίσως και χρήμα – επισκεπτόμενοι την εφορία, όπου ανήκουν και περιμένοντας επί ώρες στις ουρές μέχρι να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες.
 
Νεκτάριος Β. Νώτης
24h NewsRoom

Δεν υπάρχουν σχόλια: