Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Προς παράταση η ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα

Προς παράταση η ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα

Στη χορήγηση παράτασης στη ρύθμιση με τα ληξιπρόθεσμα χρέη για τουλάχιστον μια εβδομάδα προσανατολίζεται η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών. Μόλις σήμερα εστάλη η εγκύκλιος για τη ρύθμιση για τις εφορίες και τα τελωνεία ενώ η σχετική προθεσμία εκπνέει αύριο 29 Φεβρουαρίου.
Από πολλές εφορίες εκδηλώθηκε έντονη δυσφορία από νωρίς σήμερα το πρωί για το γεγονός ότι η εγκύκλιος εφαρμογής της ρύθμισης εστάλη την προτελευταία ημέρα της εκπνοής της.
Ειδικότερα, η εγκύκλιος ορίζει ότι ρυθμίζονται χρέη ύψους έως 10.000 ευρώ για τα φυσικά πρόσωπα και έως 75.000 ευρώ για τα νομικά πρόσωπα. Σε όλους τους οφειλέτες παρέχεται η δυνατότητα τμηματικής εξόφλησης έως 24 δόσεις με ελάχιστο ποσό δόσης τα 100 ευρώ. Ο έφορος ή ο προϊστάμενος του τελωνείου μπορεί μετά από αίτημα του οφειλέτη να ρυθμίσει την οφειλή του σε έως και 60 δόσεις εφόσον προκύπτει με αποδεικτικά στοιχεία ότι είναι αδύνατη η εξόφληση σε 24 δόσεις.
Τα στοιχεία που συνηγορούν υπέρ της χορήγησης περισσότερων δόσεων είναι, μεταξύ άλλων, το χαμηλό εισόδημα και η ανεργία του οφειλέτη.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: