Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

΄Η ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΜΑΖΙ! Νέα «βόμβα»: Χρεοκοπία ή δραχμή για την Ελλάδα στα επόμενα 4 χρόνια!

΄Η ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΜΑΖΙ!

Νέα «βόμβα»: Χρεοκοπία ή δραχμή για την Ελλάδα στα επόμενα 4 χρόνια!

Νέα «βόμβα»: Χρεοκοπία ή δραχμή για την Ελλάδα στα επόμενα 4 χρόνια!
Στην εκτίμηση-σοκ ότι μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια η Ελλάδα είτε θα χρεοκοπήσει είτε θα βγει από το ευρώ, είτε θα τα υποστεί αμφότερα, προβαίνει άρθρο των Financial Times.
Σχολιάζοντας την πολιτική κατάσταση στην Γερμανία και την συμφωνία για τον σχηματισμό του «μεγάλου συνασπισμού», ανάμεσα στους Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ και τους Σοσιαλδημοκράτες, οι Financial Times αναφέρουν, ότι το πραγματικό πρόβλημα δεν είναι η προγραμματική συμφωνία, αλλά η έλλειψη ετοιμότητας εκ μέρους της πολιτική τάξης για αυτά με τα οποία θα έρθει αντιμέτωπη μέσα στην επόμενη τετραετία.
Η μεγαλύτερη απειλή για την Γερμανία τα επόμενα τέσσερα χρόνια είναι η εξελισσόμενη κρίση στην ευρωζώνη, αναφέρουν οι FT, επισημαίνοντας ότι όποιο σενάριο επίλυσης της κρίσης και να επικρατήσει, κάποιες από τις υποσχέσεις που δόθηκαν στους Γερμανούς εκλογείς θα πρέπει να μείνουν στα χαρτιά.
Αρκεί να δει κανείς τα νέα της περασμένης εβδομάδας για να το αντιληφθεί, αναφέρει το βρετανικό έντυπο και τονίζει:

«Ο ΟΟΣΑ προβλέπει ότι το ελληνικό χρέος θα σταθεροποιηθεί στο 160% του ΑΕΠ το 2020. Η ΕΕ και το ΔΝΤ έχουν βασίσει όλους τους υπολογισμούς τους στα πλαίσια του πακέτου διάσωσης βάσει του στόχου να μειωθεί το χρέος στο 124%. Μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια, η Ελλάδα είτε θα χρεοκοπήσει ή θα βγει από το ευρώ, ή και τα δύο μαζί» σημειώνεται στο δημοσίευμα, με την επισήμανση ότι η στρατηγική της ΕΕ (με παρατάσεις στα δάνεια και χαμηλότερα επιτόκια) μοιραία θα φθάσει σε οριακό σημείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: