Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Το απίστευτο μπάχαλο με τη φορολόγηση των αγροτών

Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2014 12:07

Το απίστευτο μπάχαλο με τη φορολόγηση των αγροτών

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(5 ψήφοι)
Το απίστευτο μπάχαλο με τη φορολόγηση των αγροτών
Μέχρι και μισθωτήρια για τις στάνες με τα γίδια ζητάνε στις εφορίες από τους αγρότες που μεταβαίνουν κατά χιλιάδες τις τελευταίες ημέρες προκειμένου να ανοίξουν βιβλία της εφορίας. Οι Δ.Ο.Υ κινούνται χωρίς εγκύκλιο με αποτέλεσμα ο κάθε υπάλληλος να ζητάει από τους πολίτες το κοντό και το μακρύ του. 
Γράφει:  
Καταγγελίες έρχονται από όλη την επαρχία και αποκαλύπτουν εξωφρενικές απαιτήσεις:
1.       Ζητούν εγγραφή σε επιμελετήριο όπως συμβαίνει για οποιοδήποτε ελεύθερο επαγγελματία
2.       Ζητούν μισθωτήρια για στάνες αν ο αγρότης εκτρέφει ζώα ή για χωράφια αν ασχολείται με αγροτικές καλλιέργειες.
Σε άλλες Δ.Ο.Υ ζητούν ακόμη και άδειες αγροτικών μηχανημάτων όπως αναφέρει ο Αποστόλης Αλωνιάτης που βρίσκεται σε περιοδεία  στην επαρχία για σεμινάρια ενημέρωσης των λογιστών.
Τα προβλήματα στις Δ.Ο.Υ έχουν πάρει πολύ μεγάλες διαστάσεις καθώς το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει καν ξεκαθαρίσει ποιες είναι οι προθεσμίες μέσα στις οποίες θα πρέπει να ανταποκριθεί ο αγρότης. Διότι βάσει του νόμου, αν πρόκειται για περίπτωση μετάταξης από το ειδικό καθεστώς ΦΠΑ στο κανονικό, προβλέπεται προθεσμία 30 ημέρων ενώ αν πρόκειται για εγγραφή νέου επιτηδευματία η προθεσμία είναι 10ήμερη  και λήγει σήμερα.
Ο γενικός γραμματέας φορολογικών εσόδων βομβαρδίζεται με ερωτήματα και τελικώς απεφάνθη ότι θα εκδώσει εντός της ημέρας ερμηνευτική εγκύκλιο για να σταματήσουν και οι διχογνωμίες στις εφορίες ανά την Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, δεν θα υπάρχει υποχρέωση εγγραφής των αγροτών σε επιμελητήριο ενώ η τελική ημερομηνία της μετάταξης θα είναι η 31η Ιανουαρίου.
Η εκπομπή TaxVoice θα αναφερθεί αναλυτικά στο ζήτημα που έχει προκύψει την επόμενη Τετάρτη αναλύοντας τις κατόπιν εορτής αποφάσεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: