Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

Το Δημόσιο «τσακίζει» τους ιδιώτες: Νέα ληξιπρόθεσμα 4,68 δισ. ευρώ σε πέντε μήνες

Τέλος δεν έχουν τα φέσια του Δημοσίου προς τους ιδιώτες. Μέσα σε μόλις πέντε μήνες δημιουργήθηκε μία νέα γενιά από κρατικά φέσια προς ιδιώτες ύψους 4,68 δισ. ευρώ!
Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Παρασκευή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και περιλαμβάνονται στην επικαιροποιημένη Έκθεση Συμμόρφωσης της 3ης αξιολόγησης (Compliance Report) την οποία συνέταξαν οι θεσμοί.
Οι απεσταλμένοι των δανειστών διαπιστώνουν στην έκθεσή τους πως το διάστημα Ιούλιος – Δεκέμβριος του 2017 τα συνολικά ληξιπρόθεσμα χρέη του Δημοσίου προς τους ιδιώτες μειώθηκαν κατά 7,2 δισ. ευρώ. Πρακτικά όμως η μείωσή τους είναι 2,53 δισ. ευρώ καθώς δημιουργήθηκαν νέα ληξιπρόθεσμα χρέη ύψους 4,68 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με την έκθεση, στο τέλος Δεκεμβρίου οι οφειλές του κράτους προς ιδιώτες ανέρχονταν στα 3,97 δισ. ευρώ. Το ένα δισ. αφορά εκκρεμείς επιστροφές φόρων και τα 770 εκατ. εκκρεμείς συνταξιοδοτήσεις.
Οι οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες ξεκίνησαν να δημιουργούνται τον Αύγουστο του 2017 και υπήρξε εκ νέου κλιμάκωση από τον Οκτώβριο μέχρι τον Νοέμβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: