Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018

ΕΣΕΕ: Ζητεί επίδομα ανεργίας και πρόγραμμα δεύτερης ευκαιρίας για άνεργους εμπόρους

ΕΣΕΕ: Ζητεί επίδομα ανεργίας και πρόγραμμα δεύτερης ευκαιρίας για άνεργους εμπόρους

Πέμπτη, 02 Αυγούστου 2018 10:56
 
UPD:10:57
EUROKINISSI/ΛΥΔΙΑ ΣΙΩΡΗ
Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης, τόνισε ότι ως γνωστό, πάγιο αίτημα των μικρομεσαίων του ελληνικού εμπορίου είναι η χαλάρωση των κριτηρίων για την γενική καταβολή του επιδόματος ανεργίας σε όλους ανεξαιρέτως. Επίσης, με επιστολή θέσεων και τεκμηριωμένες προτάσεις η Συνομοσπονδια κατέθεσε τις παρατηρήσεις της επί του σχεδίου του προγράμματος δεύτερης επιχειρηματικής ευκαιρίας και αναμένει απαντήσεις.
 Τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας και την εφαρμογή προγράμματος δεύτερης ευκαιρίας για άνεργους εμπόρους ζητεί η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας με επιστολές της στο υπουργείο Εργασίας. 
Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης, τόνισε ότι ως γνωστό, πάγιο αίτημα των μικρομεσαίων του ελληνικού εμπορίου είναι η χαλάρωση των κριτηρίων για την γενική καταβολή του επιδόματος ανεργίας σε όλους ανεξαιρέτως. Επίσης, με επιστολή θέσεων και τεκμηριωμένες προτάσεις η Συνομοσπονδια κατέθεσε τις παρατηρήσεις της επί του σχεδίου του προγράμματος δεύτερης επιχειρηματικής ευκαιρίας και αναμένει απαντήσεις. 
Η ΕΣΕΕ υπενθυμίζει ακόμη στην ανακοίνωσή της ότι εκδόθηκε ήδη η υπουργική απόφαση που καθορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις καταβολής του βοηθήματος ανεργίας, σε αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολούμενους (δικηγόρους, μηχανικούς, γιατρούς), την οποία υπέγραψαν η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και οι υφυπουργοί Τάσος Πετρόπουλος και Νάσος Ηλιόπουλος.
Το βοήθημα ανεργίας ανέρχεται στο ποσό των 360 ευρώ μηνιαίως και θα χορηγείται για χρονικό διάστημα 3 έως 9 μηνών, ανάλογα με το χρόνο ασφάλισης του δικαιούχου.
naftemporiki.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: