Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

Πως υποβάλλονται οι ΑΠΔ του προσωπικού του τ. ΤΑΠ-ΔΕΗ

Πως υποβάλλονται οι ΑΠΔ του προσωπικού του τ. ΤΑΠ-ΔΕΗ




Κοινοποιήθηκε το Γενικό Έγγραφο του ΕΦΚΑ για την απεικόνιση της ασφάλισης στην Αναλυτική Περιοδική Δήλωση του προσωπικού του τ. ΤΑΠ-ΔΕΗ.

Με τις διατάξεις των άρθρων 3 και 5 παρ. 1Β του ν. 3655/2008 «Διοικητική και οργανωτική μεταρρύθμιση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης και λοιπές ασφαλιστικές διατάξεις», ο κλάδος Σύνταξης του Οργανισμού Ασφάλισης Προσωπικού - Δ.Ε.Η. (Ο.Α.Π. - Δ.Ε.Η.) εντάχθηκε από 1/8/2008, ως Αυτοτελής Τομέας, στον κλάδο Σύνταξης του τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ με πλήρη οικονομική και λογιστική αυτοτέλεια αποκαλούμενος εφεξής «Τομέας Ασφάλισης Προσωπικού - Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού (Τ.Α.Π. - Δ.Ε.Η.) (Σχετ. Εγκ. 74/2008 τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ).

Στην ασφάλιση του τομέα αυτού, υπάγονται πρόσωπα που είναι ασφαλισμένα στον Κλάδο Σύνταξης του Ο.Α.Π. - Δ.Ε.Η., όπως προβλεπόταν από τις καταστατικές διατάξεις του κλάδου, οι οποίες με την ένταξη καθίστανται καταστατικές διατάξεις του Τομέα.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με τον ν.4387/2016 «Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλειας - Μεταρρύθμιση ασφαλιστικού - συνταξιοδοτικού συστήματος - Ρυθμίσεις φορολογίας εισοδήματος και τυχερών παιγνίων και άλλες διατάξεις», εντάχθηκαν:

Στον ΕΦΚΑ:

• Ο Τομέας Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ του τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και

• Ο Τομέας Ασθένειας Προσωπικού ΔΕΗ (ΤΑΠ-ΔΕΗ) του ΤΑΥΤΕΚΩ (άρθρο 53). 

Στο Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π.:

• Ο Κλάδος Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ (ΚΑΠ-ΔΕΗ ΠΡΟΝΟΙΑ) του κλάδου Πρόνοιας του ΤΑΥΤΕΚΩ (άρθρο 75) και

• Ο Κλάδος Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ ως προς την επικουρική ασφάλιση (άρθρο 76). Με το παρόν έγγραφο, παρέχονται διευκρινήσεις για την απεικόνιση της ασφάλισης του ανωτέρω αναφερόμενου προσωπικού στην Α.Π.Δ. του ΕΦΚΑ.


Δείτε το έγγραφο Δ.ΕΙΣΦ.Μ./626/1516562/2018 από το αρχείο του κόμβου

https://www.taxheaven.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: