Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018

Αύξηση του ακατάσχετου για τους συνεπείς οφειλέτες με στόχο την παραοικονομία

Αύξηση του ακατάσχετου για τους συνεπείς οφειλέτες με στόχο την παραοικονομία

Σάβ, 15/12/2018 - 21:30
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ       

Την αύξηση του ακατάσχετου λογαριασμού, για τους συνεπείς οφειλέτες του Δημοσίου, σχεδιάζει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών, με ορίζοντα τον Φεβρουάριο.

Η φορολογική διοίκηση, έχοντας στραμμένο το βλέμμα της στην παραοικονομία αλλά και την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών, προωθεί το εν λόγω σχέδιο που θα αυξάνει το ακατάσχετο του λογαριασμού πάνω από τα 1250 ευρώ, εφόσον ο οφειλέτης παραμένει συνεπής στη ρύθμιση που θα κάνει για την τακτοποίηση των χρεών του.

Έτσι οι οφειλέτες θα μπορέσουν σταδιακά να ανακτήσουν τον έλεγχο των λογαριασμών τους, οι οποίοι λόγω ακριβώς των οφειλών τους, είναι δεσμευμένοι και για μελλοντικά υπόλοιπα. Το σχέδιο, σύμφωνα με την Καθημερινή, βρίσκεται στην τελική του ευθεία και προβλέπει σταδιακή αποδέσμευση του τραπεζικού λογαριασμού ύστερα από κατάσχεση. Το ποσό που θα αποδεσμεύεται, σύμφωνα με την εφημερίδα που επικαλείται στελέχη της ΑΑΔΕ, θα είναι 3 με 4 φορές υψηλότερο της δόσης προς την εφορία. 

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του σχεδίου, αυτό θα σταλεί στο υπουργείο Οικονομικών, ώστε το τελευταίο να φέρει τις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις στη Βουλή με στόχους τόσο την ενίσχυση των κρατικών ταμείων, όσο και την «ανάσα» στους οφειλέτες με τους μπλοκαρισμένους λογαριασμούς.

ΠΗΓΗ: Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: