Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020

Α. Στρατινάκη: Από 27.11.2020 οι πληρωμές των εργαζομένων στις κλειστές επιχειρήσεις, τεράστιο το έργο των λογιστών

 

Α. Στρατινάκη: Από 27.11.2020 οι πληρωμές των εργαζομένων στις κλειστές επιχειρήσεις, τεράστιο το έργο των λογιστών

Οικονομικές Ειδήσεις

10 Νοέμβριος 2020
Taxheaven.gr

Η Γενική Γραμματέας του υπ. Εργασίας κα Α. Στρατινάκη μιλώντας πρόσφατα στην τηλεοπτική εκπομπή του OPEN «Τώρα ό,τι συμβαίνει» με τη Φαίη Μαυραγάνη, καθώς και στην τηλεοπτική εκπομπή «Συνδέσεις» της κρατικής τηλεόρασης, επανέλαβε το χρονοδιάγραμμα των αναστολών και των πληρωμών των εργαζομένων τόσο για τις πληττόμενες επιχειρήσεις, όσο και γι' αυτές που έχουν κλείσει με κρατική εντολή (δείτε εδώ σχετικά). Αναφέρθηκε επίσης και στους λογιστές, αλλά και στο δώρο Χριστουγέννων δίνοντας περισσότερες λεπτομέρειες για το σχεδιασμό του υπ. Εργασίας.

Σχετικά με τις πληρωμές ανέφερε: «Μετά τις 7 Δεκεμβρίου θα τρέξουν σταδιακά οι πληρωμές των εργαζομένων ενώ θα γίνουν πολλές πληρωμές μέσα στον Δεκέμβριο, θεωρώ όμως ότι η μεγάλη πληρωμή θα γίνει και πολύ σύντομα και το λέω αυτό κυρίως προς τους λογιστές που έχουν πραγματικά οι άνθρωποι ταλαιπωρηθεί, είναι ένας κλάδος που έχει βοηθήσει και έχει στηρίξει. Οι λογιστές και οι φοροτέχνες έχουν επιτελέσει ένα τεράστιο έργο. Από 27.11.2020 θα ξεκινήσει η πληρωμή των εργαζομένων για τις κλειστές επιχειρήσεις με κρατική εντολή. Από τις 7 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει η πληρωμή των εργαζομένων για τις πληττόμενες επιχειρήσεις».

Επισήμανε επίσης ότι, «υπάρχουν πληττόμενοι κλάδοι οι οποίοι ήταν πληττόμενοι και τον Οκτώβριο και αυτοί θα μπορούν να θέσουν σε αναστολή τους εργαζομένους τους από 1.11.2020 (Τουρισμός, Μεταφορές, αθλητισμός, πολιτισμός, και επίσης το τουριστικό κομμάτι όλο). Οι υπόλοιποι είναι οι πληττόμενοι οι οποίοι προστέθηκαν με τη λήψη των μέτρων από τις 3 Νοεμβρίου 2020 και τρέχουμε με διευρυμένη λίστα Απριλίου».

Πρόσθεσε επίσης ότι,  «όσοι έχουν ξαναμπεί σε αναστολή, το σύστημα αυτοματοποιημένα για να μην ταλαιπωρούνται και οι λογιστές, φέρνει τα στοιχεία του εργαζομένου μπροστά ώστε να μην μπαίνουν σε επιπλέον εργασία».

Η Γενική Γραμματέας τόνισε επίσης ότι, «το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα τρέχει και για τις ορθές επαναλήψεις και για τις διορθώσεις, είναι κάτι πολύ σημαντικό να το ακούσουν οι λογιστές αυτό, δεν θα υπάρχει ο αντίστοιχος χρόνος, ο περαιτέρω χρόνος που δίνουμε, για να γίνουν οι ορθές διορθώσεις, άρα το διάστημα αυτό λειτουργεί με ενιαίο παρανομαστή και για τις αρχικές δηλώσεις αναστολών και για τις διορθώσεις».

Σχετικά με το δώρο Χριστουγέννων τόνισε ότι, το κράτος θα καταβάλει το ποσό που του αναλογεί ως δώρο πάνω στα 534 ευρώ και όχι στον ονομαστικό μισθό όπως έγινε με το δώρο Πάσχα. 

Επίσης, η κα Α. Στρατινάκη διευκρίνισε ότι ισχύουν και οι δύο τρόποι για την κυκλοφορία των εργαζομένων (βεβαίωση από το ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ και χειρόγραφη βεβαίωση τύπου Α από το forma.gov.gr).

Δείτε τα σχετικά αποσπάσματα στο παρακάτω video


Δεν υπάρχουν σχόλια: