Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020

Δώρο Χριστουγέννων - Προσπάθειες να δοθεί βάσει του ονομαστικού μισθού

 

Δώρο Χριστουγέννων - Προσπάθειες να δοθεί βάσει του ονομαστικού μισθού

Οικονομικές Ειδήσεις

11 Νοέμβριος 2020
Taxheaven.gr

 

Η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Άννα Στρατινάκη, μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα ΜEGA» για τις αναστολές και το δώρο Χριστουγέννων.

Όσοι τεθούν σε αναστολή ολόκληρο τον μήνα Νοέμβριο θα λάβουν 800 ευρώ, ενώ όσοι τεθούν σε αναστολή για τμήμα του μηνός Νοεμβρίου αναμένεται να λάβουν 26,66 ευρώ ανά ημερολογιακή ημέρα αναστολής.

Η δυνατότητα για υποβολή αναστολών (Νοεμβρίου) τόσο για τις πληττόμενες επιχειρήσεις όσο και για τις κλειστές θα ανοίξει την Κυριακή στις 15/11 στις 6 η ώρα. Οι υποβολές Οκτωβρίου θα κλείσουν μία ημέρα Νωρίτερα στις 3 η ώρα την Κυριακή 15/11 αντί στις 16 του Νοεμβρίου.

Κοζάνη και Καστοριά οι αναστολές ξεκινούν 16 και 23 Οκτωβρίου, 30 και 31 Οκτωβρίου πιάνει κάποιες άλλες περιοχές όπως για παράδειγμα τη Λάρισα και τα Γιάννενα, από τις 3 Νοεμβρίου ξεκινά η Θεσσαλονίκη και οι Σέρρες καθώς και άλλες περιοχές που εντάχθηκαν στο κόκκινο όπως για παράδειγμα η η εστίαση στην Αττική.

Σύμφωνα με την κ. Στρατινάκη, καταβάλλεται προσπάθεια για όσους εργαζόμενους τέθηκαν σε αναστολή να λάβουν ως Δώρο Χριστουγέννων τον ονομαστικό τους μισθό και να μην υπολογιστεί με βάση τα 534€ για το διάστημα που ήταν σε αναστολή, όπως συνέβη με το Δώρο του Πάσχα.

Συγκεκριμένα είπε: "Αυτή τη στιγμή είμαστε σε μια επικοινωνία με το Υπ.Οικονομικών για να δούμε πόσοι έχουν μπει σε αναστολή και για ποια χρονικά διαστήματα μαζί με τους εργαζομένους που θα μπουν και τον Νοέμβριο έτσι ώστε εάν αποφασίσουμε να πάμε σε δώρο επί του ονομαστικού μισθού να δούμε εάν αυτό μπορεί να γίνει δημοσιονομικά."

Ακόμα, πρόσθεσε, πως η αποζημίωση ειδικού σκοπού του Οκτωβρίου θα αρχίσει να πληρώνεται στα τέλη του Νοεμβρίου.

Σημείωση: Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1 δήλωσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει να δοθεί το δώρο Χριστουγέννων στον ονομαστικό μισθό.

Δείτε το σχετικό video:



Δεν υπάρχουν σχόλια: