Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Ποιοι και πόσοι δικαιούνται το εκλογικό επίδομα Δαπανήθηκαν συνολικά 46,4 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων και των εξόδων που αποδόθηκαν στους εφόρους και τους δικαστικούς αντιπροσώπους, τα οποία άγγιξαν τα 23 εκατ. ευρώ.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποιοι και πόσοι δικαιούνται το εκλογικό επίδομα
Ποιοι και πόσοι δικαιούνται το εκλογικό επίδομα
Δαπανήθηκαν συνολικά 46,4 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων και των εξόδων που αποδόθηκαν στους εφόρους και τους δικαστικούς αντιπροσώπους, τα οποία άγγιξαν τα 23 εκατ. ευρώ.
9/5/2012
Αποζημίωση που κυμαίνεται από 100 έως 2.000 ευρώ για τη συμμετοχή τους στην εκλογική διαδικασία της 6ης Μαΐου θα λάβουν συνολικά 116.201 δημόσιοι υπάλληλοι και λειτουργοί. Υπεγράφη χθες και η τελευταία απόφαση από τον υπουργό Οικονομικών Φ. Σαχινίδη για την καταβολή του εκλογικού επιδόματος στους ένστολους υπαλλήλους του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Δαπανήθηκαν συνολικά 46,4 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων και των εξόδων που αποδόθηκαν στους εφόρους και τους δικαστικούς αντιπροσώπους, τα οποία άγγιξαν τα 23 εκατ. ευρώ.
Αναλυτικά θα λάβουν ως εκλογική αποζημίωση:
Τα εκλογικά συνεργεία των ΟΤΑ που αποτελούνταν από 30.000 δημοτικούς υπαλλήλους. Κάθε υπάλληλος θα λάβει περίπου 100 ευρώ μεικτά.
Οι ένστολοι (αστυνομικοί, λιμενικοί και πυροσβέστες), που ξεπερνούν τους 74.000 υπαλλήλους, θα μοιραστούν το ποσό των 10 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί σε 135 ευρώ μεικτά για κάθε εργαζόμενο.
Στις Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου ανά την επικράτεια θα αποζημιωθούν 600 υπάλληλοι με ποσό 330 ευρώ μεικτά για τον καθένα.
Περίπου 300 υπάλληλοι του Ελεγκτικού Συνεδρίου θα λάβουν επίσης 330 ευρώ μεικτά έκαστος.
Τα εκλογικά συνεργεία των δικαστικών υπαλλήλων που απασχολούνταν σε δικαστήρια ανά την επικράτεια αποτελούνταν από 6.310 υπαλλήλους που θα λάβουν 600 ευρώ μεικτά. Το συνολικό κονδύλι που θα δαπανηθεί για τους δικαστικούς υπαλλήλους έχει προϋπολογιστεί σε 3,786 εκατ. ευρώ.
Στο υπουργείο Δικαιοσύνης απασχολήθηκαν στις εκλογές 795 υπάλληλοι που θα αποζημιωθούν με 100 ευρώ μεικτά.
Εχει προϋπολογιστεί επίσης ότι θα αποζημιωθούν 914 δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί με 750 ευρώ. Επίσης 100 δικαστές διοικητικών δικαστηρίων θα λάβουν ο καθένας από 750 ευρώ μεικτά.
Στο υπουργείο Εσωτερικών θα αποζημιωθούν με 1.700 ευρώ μεικτά 861 υπάλληλοι από το σύνολο των υπηρεσιών. Επίσης, 195 εργαζόμενοι του υπουργείου θα λάβουν εκλογικό επίδομα 2.000 ευρώ. Στις περιφέρειες απασχολήθηκαν 2.126 εργαζόμενοι, οι οποίοι θα λάβουν επίσης 1.700 ευρώ μεικτά ο καθένας.
Από τον αρχικό προϋπολογισμό των 60 εκατ. ευρώ δαπανήθηκαν για εκλογικές αποζημιώσεις και δαπάνες σχετικές με την εκλογική διαδικασία περίπου 56 εκατ. ευρώ. Εντονος είναι ο προβληματισμός στο υπουργείο Εσωτερικών για την αντιμετώπιση του ενδεχομένου να οδηγηθεί η χώρα σε νέες εκλογές. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, δεν έχει προϋπολογιστεί κονδύλι για τη διεξαγωγή μίας ακόμα εκλογικής διαδικασίας. Το συνολικό ποσό για εκλογικές δαπάνες που είχε συμφωνηθεί με την τρόικα αφορούσε 50 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο προσαυξήθηκε με 10 εκατ. ευρώ για την εκλογική αποζημίωση των ενστόλων. Στο ενδεχόμενο διεξαγωγής και νέων βουλευτικών εκλογών τα ταμεία του κράτους δεν θα μπορούν να αντεπεξέλθουν στην υποχρέωση καταβολής εκλογικής αποζημίωσης ούτε νέας χρηματοδότησης για τα κόμματα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: