Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Ποιοι είναι υποχρεωμένοι να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις δηλώσεις Ανοίγει το Taxisnet

Ποιοι είναι υποχρεωμένοι να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις δηλώσεις Ανοίγει το Taxisnet
9/5/2012
Οι εκλογές έγιναν και τώρα ανοίγει η «αυλαία» για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Η ηλεκτρονική πύλη του Taxisnet αναμένεται να ανοίξει σήμερα, αν και υπάρχει μικρή πιθανότητα τα ηλεκτρονικά συστήματα να τεθούν σε λειτουργία από αύριο, 10 Μαΐου. Οι φορολογούμενοι έχουν προθεσμία μέχρι και τις 15 Ιουνίου για να υποβάλουν τη δήλωσή τους ανεξάρτητα από το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ και τον τρόπο υποβολής. Όσοι υποβάλλουν τη δήλωσή τους ηλεκτρονικά θα πρέπει να έχουν προμηθευτεί τους κωδικούς πρόσβασης στο σύστημα.
Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων για να διευκολύνει τους πολίτες άρχισε να ταχυδρομεί περισσότερες από 325.000 συστημένες επιστολές με κλειδάριθμους του Τaxisnet σε ισάριθμους φορολογουμένους που έχουν ήδη υποβάλει ηλεκτρονικά αίτηση και έχουν πιστοποιηθεί στην υπηρεσία.
Την ηλεκτρονική οδό για την υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος θα πρέπει να ακολουθήσουν υποχρεωτικά:
1. Οι φορολογούμενοι που ασκούν επιχείρηση ή επάγγελμα, καθώς και οι υπόχρεοι των οποίων η δήλωση υποβάλλεται από εξουσιοδοτημένο λογιστή.
2. Οι φορολογούμενοι με εισόδημα από ακίνητα, γεωργικό εισόδημα, εισόδημα από εκμίσθωση ή δωρεάν παραχώρηση γεωργικής γης, εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες, εισόδημα από αλλοδαπή κ.λπ., όταν το συνολικό ατομικό εισόδημά τους, υπερβαίνει τις 12.000 ευρώ.
Από την υποχρέωση της ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων εξαιρούνται όσοι αποκτούν εισοδήματα από συντάξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: