Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Στέλνουν 15.000 “ραβασάκια” σε καταθέτες του εξωτερικού


Στέλνουν 15.000 “ραβασάκια” σε καταθέτες του εξωτερικού

Στέλνουν 15.000 “ραβασάκια” σε καταθέτες του εξωτερικού
Ταχυδρομούνται αυτές τις μέρες 15.000 ειδοποιητήρια προς καταθέτες του εξωτερικού, οι οποίοι αν και έχουν μεγάλα ποσά σε τράπεζες, αυτά δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματα που δήλωσαν.
Ειδικότερα μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει η αποστολή ειδοποιητηρίων της εφορίας προς τους φορολογούμενους που διαπιστώθηκε από τις διασταυρώσεις της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων ότι έχουν καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού που δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματα που έχουν δηλώσει στην εφορία τα προηγούμενα χρόνια.
Πρόκειται για 15.000 φορολογούμενους οι οποίοι θα αναγκαστούν να καταβάλουν φόρο για το ποσό των καταθέσεων τους που δικαιολογείται από τις δηλώσεις τους.


Αρχίζει η αποστολή ειδοποιητηρίων σε καταθέτες εξωτερικού

NAFTEMPORIKI.GR Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012 10:27
Τελευταία Ενημέρωση : 30/10/2012 10:37

Τις επόμενες μέρες ξεκινά η αποστολή ειδοποιητηρίων της εφορίας προς 15.000 φορολογούμενους, οι οποίοι καλούνται να δικαιολογήσουν διαφορές ανάμεσα στα δηλωθέντα εισοδήματα τους και τα ποσά καταθέσεων που έβγαλαν σε τράπεζες του εξωτερικού την τελευταία διετία.
Υπενθυμίζεται ότι κατά τις διασταυρώσεις της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων διαπιστώθηκε ότι οι εν λόγω φορολογούμενοι διατηρούν καταθέσεις στο εξωτερικό, οι οποίες όμως δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματα που έχουν δηλώσει στην εφορία τα προηγούμενα χρόνια.
Με το ειδοποιητήριο που θα λάβουν από την εφορία, καλούνται είτε να δικαιολογήσουν τις διαφορές που προκύπτουν, είτε να πληρώσουν το σχετικό φόρο (45% επί της διαφοράς).

Δεν υπάρχουν σχόλια: