Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Προς διοικητική επίλυση 1.400 φορολογικές υποθέσεις


Προς διοικητική επίλυση 1.400 φορολογικές υποθέσεις

Προς διοικητική επίλυση 1.400 φορολογικές υποθέσεις
Λεπτομέρειες για το έργο της Επιτροπής Διοικητικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών η οποία εξετάζει φορολογικές υποθέσεις άνω των 300.000 ευρώ θα παράσχει σήμερα στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνης.
Ο υφυπουργός Οικονομικών θα απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Δημήτριου Αναγνωστάκη.
Σημειώνεται πως στη Γενική Διεύθυνση Φορολογικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών συστάθηκε Επιτροπή Διοικητικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών που εξετάζει φορολογικές υποθέσεις άνω των 300.000 ευρώ.
Με τα τωρινά δεδομένα, η Επιτροπή συνεδριάζει 4 φορές το μήνα και εξετάζει στην καλύτερη των περιπτώσεων 5 με 6 υποθέσεις κάθε φορά, όταν τη δεδομένη χρονική στιγμή οι υποθέσεις ξεπερνούν τις 1.400.
Ο αριθμός των εκκρεμών υποθέσεων διαρκώς αυξάνεται αφού είναι αδύνατον με τους ρυθμούς που συνεδριάζει η Επιτροπή να επιτελέσει κατάλληλα το έργο της.
Ο κ. Μαυραγάνης αναμένεται να παράσχει αναλυτικότερα στοιχεία για τις φορολογικές υποθέσεις άνω των 300.000 ευρώ που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην επιτροπή, αλλά και για το πώς θα αντιμετωπισθεί το ζήτημα των εκατοντάδων σωρευμένων υποθέσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: