Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Σ. Ρομπόλης: «Η ανεργία θα ξεπερνά το 17% στην Ελλάδα ακόμη και μετά το 2025»

Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2013 19:25

Σ. Ρομπόλης: «Η ανεργία θα ξεπερνά το 17% στην Ελλάδα ακόμη και μετά το 2025»

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(6 ψήφοι)
Σ. Ρομπόλης: «Η ανεργία θα ξεπερνά το 17% στην Ελλάδα ακόμη και μετά το 2025»
«Η πραγματική ανεργία είναι υψηλότερη κατά τουλάχιστον έξι ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με την στατιστική ανεργία και διαμορφώνεται στα επίπεδα του 35%. Προβλέπουμε ότι στο τέλος του 2013, η στατιστική ανεργία, όπως καταγράφεται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή θα φτάσει στο 29%.


Ακόμη και αν η Ελλάδα βγει από τον κύκλο της ύφεσης, η ανεργία πολύ δύσκολα θα διαμορφωθεί κάτω από το 17% μέχρι το 2025 καθώς αυτό το ποσοστό αποδίδεται στα δομικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας και όχι στην ύφεση»

Οι εκτιμήσεις ανήκουν στον επικεφαλής του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ και καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου Σάββα Ρομπόλη ο οποίος, μιλώντας στην εκπομπή TaxVoice, προέβλεψε ότι το ΑΕΠ θα κινηθεί πτωτικά και το 2014 παρά τις περί αντιθέτου εκτιμήσεις της κυβέρνησης.

Ο κ. Ρομπόλης, μίλησε και για το ασφαλιστικό. Εκτίμησε ότι τα επόμενα χρόνια θα καταγραφεί κατακόρυφη αύξηση στον αριθμό των συνταξιούχων οι οποίοι θα φτάσουν στα 4,5 εκατομμύρια σε μια χώρα με 11 εκατομμύρια πληθυσμό. Σε συνδυασμό με την ανεργία το φαινόμενο των babyboomers που θα γίνει ιδιαίτερα έντονο μετά το 2017, θα προκαλέσει σοβαρότατους τριγμούς στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας.
Ακούστε ολόκληρη τη συζήτηση με τον κ Ρομπόλη, στην ενότητα "Πολυμέσα" στο τέλος της σελίδας ή κατεβάστε τη στον υπολογιστή σας, από τα "Συνημμένα".
TAX VOICE
TAX VOICE
Ο Θάνος Τσίρος και το γνωστό σας από τον ηλεκτρονικό αέρα της fmvoice δίδυμο Αποστόλη Αλωνιάτη και Χάρη Τσοχαντάρη σχολιάζει τη φορολογική, δημοσιονομική και οικονομική επικαιρότητα.

Είτε είστε λογιστής, είτε επιχειρηματίας, είτε απλά... Έλληνας πολίτης, μάθετε πρώτοι όλες τις κρίσιμες φορολογικές εξελίξεις και πολλά άλλα εξίσου σημαντικά και… καυστικά, κάθε Τετάρτη, 14:00-16:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια: