Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Μέχρι 30 Δεκεμβρίου οι τροποποιητικές δηλώσεις του Ε9

Μέχρι 30 Δεκεμβρίου οι τροποποιητικές δηλώσεις του Ε9

efories ofeiletes.jpg

Η δυνατότητα να συνεχιστούν οι διορθώσεις χωρίς πρόστιμα δόθηκε μετά το κομφούζιο που έχει δημιουργηθεί όχι μόνο με τις τροποποιητικές δηλώσεις αλλά και τις αναγκαστικές επισκέψεις στην Εφορία
Περιθώριο για διορθώσεις στις δηλώσεις Ε9 για τα ακίνητα μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου έχουν οι ενδιαφερόμενοι, μετά την άτυπη παράταση που δόθηκε από το υπουργείο Οικονομικών. Η δυνατότητα να συνεχιστούν οι διορθώσεις χωρίς πρόστιμα δόθηκε μετά το κομφούζιο που έχει δημιουργηθεί όχι μόνο με τις τροποποιητικές δηλώσεις αλλά και τις αναγκαστικές επισκέψεις στην Εφορία στις περιπτώσεις που προκύπτει μείωση του ΕΝΦΙΑ μεγαλύτερη από 300 ευρώ.
Οπως προβλέπει η νομοθεσία, σε αυτές τις περιπτώσεις, η ηλεκτρονική εφαρμογή του Taxisnet δεν βγάζει εκκαθαριστικό, αλλά στέλνει τους φορολογούμενους στην εφορία για τα περαιτέρω.
Πρόκειται ουσιαστικά για τα δικαιολογητικά τα οποία τεκμηριώνουν τη μείωση του φόρου. Δηλαδή τι ακριβώς άλλαξε στα χαρακτηριστικά των ακινήτων (τετραγωνικά κ.λπ.), αλλά και στο ιδιοκτησιακό τους καθεστώς. Πολλούς φορολογούμενους έστειλε στην Εφορία και η «διπλή» τροποποιητική δήλωση Ε9.
Σε περίπτωση δεύτερης τροποποιητικής δήλωσης καλούνται να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά προκειμένου να τεκμηριωθούν οι αλλαγές που δηλώθηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: