Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Μέχρι 27 Φεβρουαρίου η απαλλαγή επιχειρήσεων από τον ΕΝΦΙΑ

Μέχρι 27 Φεβρουαρίου η απαλλαγή επιχειρήσεων από τον ΕΝΦΙΑ

katastimata-ermou-630.jpg

Μέχρι 27 Φεβρουαρίου η απαλλαγή επιχειρήσεων από τον ΕΝΦΙΑEUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Οι επιχειρηματίες που διεκδικούν αναστολή πληρωμής του ΕΝΦΙΑ εξαιτίας σημαντικής πτώσης του τζίρου τους και οικονομικής αδυναμίας πληρωμής του φόρου θα πρέπει να υποβάλουν τις σχετικές αιτήσεις στην Εφορία μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου.
Η αίτηση αναστολής συνοδεύεται από εντολή μερικού επιτόπιου ελέγχου για την εξακρίβωση του κύκλου εργασιών του νομικού προσώπου. Με εγκύκλιο της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου ορίζεται ότι η χορήγηση αναστολής πληρωμής του ΕΝΦΙΑ σε νομικά πρόσωπα πραγματοποιείται με απόφαση του αρμόδιου προϊσταμένου της ΔΟΥ που έχει εκδώσει τη δήλωση-πράξη διοικητικού προσδιορισμού ΕΝΦΙΑ έτους 2014. Σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του νόμου 4223/2013, η αναστολή πληρωμής χορηγείται για τον οφειλόμενο ΕΝΦΙΑ που προκύπτει με βάση εμπρόθεσμη δήλωση. Η αναστολή λήγει σε κάθε περίπτωση ένα έτος μετά τη λήξη της προθεσμίας καταβολής της πρώτης δόσης.
Μπορεί να επαναχορηγηθεί μέχρι τρεις φορές εντός διαστήματος δέκα ετών από τη χορήγηση της πρώτης αναστολής.
Το βασικότερο κριτήριο για την αναστολή είναι η μείωση του συνολικού κύκλου εργασιών, άνω του 30% σε σχέση με το προηγούμενο φορολογικό έτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: