Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

(Για να μην ξεχνάμε) Τρύφων Αλεξιάδης: Ποιος είναι ο νέος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών για θέματα εσόδων

Τρύφων Αλεξιάδης: Ποιος είναι ο νέος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών για θέματα εσόδων 


Αναπληρωτής υπουργός για θέματα εσόδων στο υπουργείο Οικονομικών αναλαμβάνει ο εφοριακός, Τρύφων Αλεξιάδης.

Ο Τρύφων Αλεξιάδης διετέλεσε αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εφοριακών Υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών και πρόεδρος του Συλλόγου των εφοριακών Αττικής και Κυκλάδων.

Προέρχεται από το συνδικαλιστικό κίνημα και ήταν υπεύθυνος στον τομέα της φορολογικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης, συνέβαλε σημαντικά, εκ της θέσεώς του, στη διαμόρφωση του προεκλογικού σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ για τη φορολογία.

Ο Τρύφων Αλεξιάδης ως εκπρόσωπος των εφοριακών υπαλλήλων κατά καιρούς έχει αντιταχθεί σε προσπάθειες στοχοποίησης του κλάδου για θέματα διαφθοράς, ενώ είχε εκδηλώσει την αντίθεσή του στην πολιτική της βαριάς φορολογίας που επιβλήθηκε τα προηγούμενα χρόνια.

Βιογραφικό:

• Οικονομολόγος, πτυχιούχος ΑΣΟΕΕ (Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων).

• Εργάστηκε από το τρίτο έτος των σπουδών του σε λογιστήρια μεγάλων επιχειρήσεων, μέχρι τον διορισμό του στο Υπουργείο Οικονομικών το 1987.

• Διετέλεσε μέλος της Κεντρικής Διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και Αντιπρόεδρος (για 10 χρόνια) στο Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης του Υπουργείου Οικονομικών.

• Συντονιστής του Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ σε θέματα φορολογικής πολιτικής. Εκπρόσωπος (για πολλά χρόνια) του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ στις επιτροπές διαλόγου του Υπουργείου Οικονομικών, για θέματα φορολογίας.

Επιστημονικός συνεργάτης της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ για 3 έτη στο γραφείο του Γ. Δραγασάκη. Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Έρευνας και Τεκμηρίωσης, μέχρι και την διάλυσή του.

• Ενεργοποιήθηκε συνδικαλιστικά σε διάφορες θέσεις ευθύνης. Πρόεδρος του Συλλόγου Εφοριακών Αττικής και Κυκλάδων και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Εφοριακών.
ADVERTISEMENT

• Γεννήθηκε το 1960 στην Καβάλα από δασκάλους γονείς. Κατοικεί στη Νίκαια με τη σύζυγό του Σοφία Γιάννου και τις κόρες τους Κατερίνα και Ευδοκία.


http://www.newsbomb.gr/

Μερικές από τις παρεμβάσεις του Νέου Αναπληρωτή Υπ.Οικονομικών σε σημαντικά θέματα των τελευταίων ετών.















http://taxheaven.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: