Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Διαπραγμάτευση Τσακαλώτου-Θεσμών για υπερταμείο-ΔΕΚΟ

Διαπραγμάτευση Τσακαλώτου-Θεσμών για υπερταμείο-ΔΕΚΟ

Τη νέα λίστα ΔΕΚΟ προς αποκρατικοποίηση και το εποπτικό συμβούλιο του νέου υπερταμείου συζήτησε ο Τσακαλώτος με τους Θεσμούς.
diapragmateusi-tsakalwtou-thesmwn-gia-upertameio-deko
 
Λιγότερο από δύο ώρες διήρκησε η σημερινή πρώτη συζήτηση με τους εκπροσώπους των Θεσμών με την  ουσιαστική «πρεμιέρα» των διαπραγματεύσεων να γίνεται αύριο στις 10 το πρωί.
Κατά τον σημερινό γύρο επαφών από τις οποίες απουσίαζε ο Γ. Σταθάκης από ελληνικής πλευράς αλλά και η Ντέλια Βελκουλέσκου από πλευράς ΔΝΤ συζητήθηκαν σύμφωνα με αρμόδια κυβερνητική πηγή
* τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το εποπτικό συμβούλιο του νέου ταμείου αποκρατικοποιήσεων. Η σημερινή μέρα δεν έφερε πλήρη συμφωνία ως προς τα πρόσωπα.
* Η λίστα των ΔΕΚΟ που θα μεταφερθούν στο νέο ταμείο αποκρατικοποιήσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ, Αττικό Μετρό, ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ  Κτιριακές Υποδομές Α.Ε., ΕΛΒΟ και ΕΑΒ.        
Αρμόδια κυβερνητική πηγή απέφυγε να απαντήσει αν η διαπραγμάτευση αφορά στο ποιες από τις ΔΕΚΟ που αναφέρει το επικαιροποιημένο μνημόνιο θα ενσωματωθούν τελικά στο νέο ταμείο και περιορίστηκε να τονίσει  « διεξάγονται συζητήσεις γύρω από το συγκεκριμένο θέμα».
Στην αυριανή μέρα αναμένεται να ανοίξει και το θέμα των 13 προαπαιτουμένων και της β' αξιολόγησης.
Αυτός ο γύρος διαπραγματεύσεων αναμένεται να διαρκέσει έως την Παρασκευή.
   

Δεν υπάρχουν σχόλια: