Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

(vid) Παπανάτσιου: Σύντομα τα ηλεκτρονικά τιμολόγια - Το αργότερο αρχές Οκτώβρη η λοταρία - Θα δείτε και άλλες περιπτώσεις μεγάλης φοροδιαφυγής

(vid) Παπανάτσιου: Σύντομα τα ηλεκτρονικά τιμολόγια - Το αργότερο αρχές Οκτώβρη η λοταρία - Θα δείτε και άλλες περιπτώσεις μεγάλης φοροδιαφυγής




Στην εκπομπή "Κεντρική Ελλάδα Καλησπέρα" μίλησε η υφυπουργός Οικονομικών κα Αικ. Παπανάτσιου.



Για τις διασταυρώσεις
«Έχουμε τη δυνατότητα να διασταυρώνουμε πλέον τις καταθέσεις με τα εισοδήματα των φορολογουμένων. Είδατε τα στοιχεία που βγήκαν το τελευταίο διάστημα για φορολογούμενους που είχαν πολύ μεγάλα εισοδήματα. Aπό δω και πέρα θα δείτε και άλλα».

Για τις λίστες: 
«Σε ό,τι αφορά στις λίστες δεν υπάρχει δέσμευση από το ΣτΕ. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν».



Για τη σύνδεση των ταμειακών με το Taxis
«Είναι πολύ εύκολο για μας να γίνει αυτή η σύνδεση. Θα το κάνουνε το επόμενο διάστημα υποχρεωτικά για ορισμένες κατηγορίες επαγγελματιών, καθώς οι ταμειακές δεν είναι εκσυγχρονισμένες σε όλους τους επαγγελματίες και λόγω της κρίσης δεν μπορούμε να τους αναγκάσουμε.



Για το ηλεκτρονικό τιμολόγιο
«Η ηλεκτρονική τιμολόγηση είναι επίσης κάτι που θα κάνουμε το επόμενο διάστημα και με αυτό τον τρόπο θα έχουμε και καλύτερα αποτελέσματα γιατί θα έχουμε άμεσα την πληροφορία από την πηγή της.»


Για τα Pos
«Τα αποτελέσματα από την χρήση του πλαστικού χρήματος είναι πολύ καλά».


Για τη λοταρία«Ήδη έχει υπογραφεί η υπουργική απόφαση από εμένα, περιμένουμε να υπογράψουν και οι δύο άλλοι υπουργοί και τις επόμενες ημέρες ..δηλαδή.... ελπίζουμε να τελειώσει μέσα στον Σεπτέμβρη αλλιώς στις αρχές Οκτωβρίου θα κάνουμε την πρώτη κλήρωση».



Για τον ΕΝΦΙΑ και τους λοιπούς φόρους

«Για μας ο ΕΝΦΙΑ παραμένει ένας άδικος φόρος. Υπάρχουν και άλλοι άδικοι φόροι. Ο φόροι στο εισόδημα αλλά και η έμμεση φορολογία. Ο Πρωθυπουργός θα πρέπει να εννοούσε και την έμμεση φορολογία αλλά και κάποιος από τους άλλους φόρους τους οποίους πρέπει να τους ξαναδούμε».

Δείτε το σχετικό βίντεο:

https://www.taxheaven.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: