Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Ρύθμιση οφειλών προς την Εφορία πριν καταστούν ληξιπρόθεσμες Με την πάγια ρύθμιση των 12 ή 24 δόσεων.

Ρύθμιση οφειλών προς την Εφορία πριν καταστούν ληξιπρόθεσμες
Με την πάγια ρύθμιση των 12 ή 24 δόσεων.
15 Δεκ 2017 - 09:02
Picture 0 for Ρύθμιση οφειλών προς την Εφορία πριν καταστούν ληξιπρόθεσμες
Φορολογικές διατάξεις περιλαμβάνει νομοσχέδιο το οποίο κατατέθηκε το βράδυ της Πέμπτης στη Βουλή και αφορά ρυθμίσεις για την Κεφαλαιαγορά. Με τις φορολογικές ρυθμίσεις από τη μία διευκολύνονται οι φορολογούμενοι που δεν μπορούν να πληρώσουν εμπρόθεσμα τις οφειλές τους, αλλά από την άλλη παρατείνεται για δύο χρόνια ο επιβαρυντικός για αυτούς τρόπος υπολογισμού τόκων εκπρόθεσμης καταβολής με τον μήνα.

Ειδικότερα οι κυριότερες διατάξεις του νομοσχεδίου προβλέπουν τα εξής:

- Οι φορολογούμενοι θα μπορούν να ρυθμίσουν οφειλές προς τη φορολογική διοίκηση πριν αυτές καταστούν ληξιπρόθεσμες με την πάγια ρύθμιση των 12 ή 24 δόσεων. Αυτό είναι αναγκαίο προκειμένου από το νέο έτος να μην χάνεται παλαιότερη ρύθμιση που έχουν κάνει με την καθυστέρηση πληρωμής έστω και για μία ημέρα. Θα μπορούν δηλαδή πριν λήξει μία οφειλή να τη ρυθμίζουν σε 12 ή 24 δόσεις.

- Διατηρείται έως και το τέλος του 2019 ο υπολογισμός τόκων εκπρόθεσμης καταβολής με τον μήνα αντί για την ημέρα, λόγω τεχνικών δυσκολιών. Με το σύστημα που παρατείνεται, έστω και για μία μέρα καθυστέρησης μίας φορολογικής οφειλής χρεώνεται ο φορολογούμενος με τόκους ενός ολόκληρου μήνα. Το ετήσιο επιτόκιο είναι 8,76%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: