Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

Υπουργείο Οικονομικών: Ο φόρος διαμονής θα επιβαρύνει τους ταξιδιώτες από το 2018

Υπουργείο Οικονομικών: Ο φόρος διαμονής θα επιβαρύνει τους ταξιδιώτες από το 2018

Υπουργείο Οικονομικών: Ο φόρος διαμονής θα επιβαρύνει τους ταξιδιώτες από το 2018Τροποποίηση του άρθρου 53 του ν. 4389/2016 για τον φόρο διαμονής, ο οποίος επιβάλλεται από την 1.1.2018, προανήγγειλε την Παρασκευή (29/12/2017) το υπουργείο Οικονομικών.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, θα προβλέπεται ρητά ότι ο ταξιδιώτης, διαμένων, χρήστης του δωματίου ή διαμερίσματος, θα επιβαρύνεται από τον φόρο διαμονής. 
Επίσης θα προβλέπεται ότι για την επιβολή του φόρου, εκδίδεται από τις υπόχρεες επιχειρήσεις ειδικό στοιχείο-απόδειξη είσπραξης φόρου διαμονής προς τον διαμένοντα. Επιπλέον θα αποσαφηνίζεται ότι το ειδικό αυτό στοιχείο δεν επιβαρύνεται με ΦΠΑ.
Με πληροφορίες από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων


Read more: http://www.newsbomb.gr/oikonomia/news/story/848902/ypoyrgeio-oikonomikon-o-foros-diamonis-tha-epivarynei-toys-taxidiotes-apo-to-2018#ixzz52kizznqh






Υπουργείο Οικονομικών: Από 1η Ιανουαρίου ο φόρος διαμονής και θα βαρύνει τον πελάτη


Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε την άμεση τροποποίηση του άρθρου για την επιβολή φόρου διαμονής από το 2018 στα ξενοδοχεία και στα ενοικιαζόμενα δωμάτια για την ομαλή, όπως επισημαίνει, εφαρμογή του νόμου.
Όπως αναφέρει το ΥΠΟΙΚ σε σχετική ανακοίνωση, «την 1.1.2018 τίθεται σε ισχύ ο φόρος διαμονής που θεσπίστηκε με τις διατάξεις του άρθρου 53 του ν. 4389/2016.
Για την ομαλή εφαρμογή του μέτρου το άρθρο αυτό πρόκειται να τροποποιηθεί άμεσα, ώστε να προβλέπεται πλέον ρητά, ότι ο φόρος θα βαρύνει σε κάθε περίπτωση τον ταξιδιώτη – διαμένοντα – χρήστη του δωματίου ή διαμερίσματος, ότι επιβάλλεται από τις ξενοδοχειακές και λοιπές επιχειρήσεις προς τους διαμένοντες με την έκδοση «ειδικού στοιχείου-απόδειξης είσπραξης φόρου διαμονής» και ότι το ειδικό αυτό στοιχείο δεν επιβαρύνεται με ΦΠΑ. Η τροποποιηθείσα διάταξη θα ισχύσει αναδρομικά από 01-01-2018», καταλήγει η ανακοίνωση.

Από 1ης Ιανουαρίου ο φόρος διαμονής

xenodoxeio_domatio.jpg

Δωμάτιο ξενοδοχείου
Την πρωτοχρονιά του νέους έτους (δηλαδή την 1η Ιανουαρίου του 2018) θα τεθεί σε ισχύ ο φόρος διαμονής που θεσπίστηκε με τις διατάξεις του άρθρου 53 του ν. 4389/2016.
Όπως αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών σε σχετική του ανακοίνωση, για την ομαλή εφαρμογή του μέτρου, το άρθρο αυτό πρόκειται να τροποποιηθεί άμεσα, ώστε να προβλέπεται πλέον ρητά, ότι ο φόρος θα βαρύνει σε κάθε περίπτωση τον ταξιδιώτη-διαμένοντα-χρήστη του δωματίου ή διαμερίσματος, ότι επιβάλλεται από τις ξενοδοχειακές και λοιπές επιχειρήσεις προς τους διαμένοντες με την έκδοση «ειδικού στοιχείου-απόδειξης είσπραξης φόρου διαμονής» και ότι το ειδικό αυτό στοιχείο δεν επιβαρύνεται με ΦΠΑ.

Bloomberg: «Παγκόσμιοι πρωταθλητές» τα ελληνικά ομόλογα



Από 1/1/2018

ΥΠΟΙΚ: Τον ταξιδιώτη επιβαρύνει ο φόρος διαμονής

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ29/12/2017 20:16 |
ΥΠΟΙΚ: Τον ταξιδιώτη επιβαρύνει ο φόρος διαμονής
Ο πελάτης τουριστικού καταλύματος, θα είναι πλέον υποχρεωμένος να καταβάλλει το φόρο διαμονής, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών
  59  3 Google +1  0
Ο πελάτης τουριστικού καταλύματος, θα είναι πλέον υποχρεωμένος να καταβάλλει το φόρο διαμονής, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών.Συγκεκριμένα το υπουργείο ΟΙκονομικών προανήγγειλε τροποποίηση του άρθρου 53 του ν. 4389/2016 για τον φόρο διαμονής, ο οποίος επιβάλλεται από την 1.1.2018. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, θα προβλέπεται ρητά ότι ο ταξιδιώτης, διαμένων, χρήστης του δωματίου ή διαμερίσματος, θα επιβαρύνεται από τον φόρο διαμονής. Επίσης θα προβλέπεται ότι για την επιβολή του φόρου, εκδίδεται από τις υπόχρεες επιχειρήσεις ειδικό στοιχείο-απόδειξη είσπραξης φόρου διαμονής προς τον διαμένοντα. Επιπλέον θα αποσαφηνίζεται ότι το ειδικό αυτό στοιχείο δεν επιβαρύνεται με ΦΠΑ. 






Δεν υπάρχουν σχόλια: