Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

Κυβερνητική πηγή: Κοντά στην τεχνική συμφωνία με τους Θεσμούς


Κυβερνητική πηγή: Κοντά στην τεχνική συμφωνία με τους Θεσμούς

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει πλήρη συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο άφησε ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος μετά τις σημερινές διαβουλεύσεις με τους Θεσμούς.
30 Νοε. 17 (20:38) | upd: 30 Νοε. 17 (21:05)
SHARE THIS
0
SHARES




Ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει πλήρη συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο Staff level agreement  άφησε ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος μετά τις σημερινές διαβουλεύσεις με τους εκπροσώπους των Θεσμών στο Hilton.
Υπήρξε μεγάλη πρόοδος σε ότι αφορά τα δημοσιονομικά αλλά και το χρηματοοικονομικό ,πρόσθεσε πηγή κοντά στη διαπραγμάτευση ενώ έκανε λόγο για ένα υπερπλεόνασμα στον προϋπολογισμό του 2018 της τάξεως των 320 εκατ. ευρώ η διάθεση του οποίου θα αποφασιστεί κατά τον αυριανό γύρο διαβουλεύσεων με την υπουργό Εργασίας Εύη Αχτσιόγλου.
Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο μέρος αυτού του πλεονάσματος να αξιοποιηθεί για να διατηρηθεί για τουλάχιστον ένα χρόνο το ειδικό καθεστώς ΦΠΑ στα 32 νησιά του Αιγαίου που υφίσταται. Κυβερνητική πηγή που ρωτήθηκε αν οδεύει προς αναβολή και η επιβολή του φόρου  υπεραξίας στα ακίνητα από 1ης 1ου του 2018 δεν επιβεβαίωσε αυτό το ενδεχόμενο.
Σε ότι αφορά στη συζήτηση για τα χρηματοοικονομικά η ελληνική πλευρά έχει συμφωνήσει με τους δανειστές και για τη σειρά αποζημίωσης των πιστωτών σε περίπτωση χρεοκοπίας μιας επιχείρησης ωστόσο δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σε σχέση με την σειρά αποζημίωσης . Αλλά και το αν θα υπάρχει προνόμιο για τις τράπεζες.                     

Δεν υπάρχουν σχόλια: