Σάββατο, 14 Ιουλίου 2018

Θα δηλωθούν όλα τα έσοδα από την βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων μόλις ανοίξει η πλατφόρμα

Θα δηλωθούν όλα τα έσοδα από την βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων μόλις ανοίξει η πλατφόρμα


Σε λίγες ημέρες ανοίγει η πλατφόρμα (Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής) για την υποβολή των στοιχείων που αφορούν τις βραχυχρόνιες μισθώσεις στο πλαίσιο της οικονομίας του διαμοιρασμού. Αυτό τόνισε η Υφυπουργός Οικονομικών κα Παπανάτσιου σε συνέντευξη που έδωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Η υφυπουργός πρόσθεσε επίσης ότι «όταν θα ανοίξει η πλατφόρμα με μια συγκεντρωτική δήλωση θα βάλλουν οι υπόχρεοι όλες τις εισπράξεις από τα μισθωτήρια που έχουν κάνει μέχρι εκείνη την στιγμή, και από κει και μετά θα γίνεται η διαδικασία όπως προβλέπεται.»

Ωστόσο η υφυπουργός δεν διευκρίνισε εάν τα συγκεντρωτικά στοιχεία θα αφορούν το 2018 ή και το προηγούμενο έτος 2017.  

Η κα Παπανάτσιου επισήμανε επίσης ότι : «Η υποχρέωση για την δήλωση των εισοδημάτων από την βραχυχρόνια μίσθωση μέσω των πλατφορμών, είναι δεδομένη. Πρέπει να ξέρουν οι ενοικιαστές ότι από τις διασταυρώσεις εμείς θα μπορέσουμε να τους βρούμε.» 

Στο τέλος πρόσθεσε ότι : «Είμαστε με 3 μεγάλες ψηφιακές πλατφόρμες σε συνεργασία και μπορούμε να έχουμε τα στοιχεία.  Μπορούμε πλέον να τα εντοπίσουμε όλα αυτά και θα πρέπει να το ξέρουν και όσοι δεν τα δηλώνουν.» 

Ακούστε το σχετικό ηχητικό:
(Στην διεύθυνση:  https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/41424/print/printer)


https://www.taxheaven.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: