Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ: «Η ΚΔ του ΟΕΕ να πάρει πίσω την απαράδεκτη απόφαση αύξησης της εισφοράς για την εκπαίδευση των λογιστών-φοροτεχνικών»

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ: «Η ΚΔ του ΟΕΕ να πάρει πίσω την απαράδεκτη απόφαση αύξησης της εισφοράς για την εκπαίδευση των λογιστών-φοροτεχνικών»



http://www.dpk-o.gr/

Η ΚΔ ΤΟΥ ΟΕΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» ΛΟΓΙΣΤΩΝ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΩΝ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΟΕΕ

ΟΧΙ ΝΕΑ ΒΑΡΗ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΩΝ
ΑΡΚΕΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ


Συνάδελφοι λογιστές-φοροτέχνες,

Τα οικονομικά προβλήματα του ΟΕΕ, δημιουργήθηκαν πρώτα και κύρια με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων. Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ/ΔΠΚ-Ο από τον Απρίλη του 2018 είχε ενημερώσει για τις απαράδεκτες αποφάσεις που πήρε η πλειοψηφία της ΚΔ του ΟΕΕ (ΔΗΚΙΟ-ΠΑΣΚΟ/ΠΔΣΟ, με αβάντα της ΠΟΦΕΕ και της κυβερνητικής ΣΥΝΑΡΟ). Αποφάσεις που φορτώνουν νέα βάρη σε λογιστές-φοροτέχνες, γενικότερα τους μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους οικονομολόγους.

Έτσι πρόσφατα υλοποιήθηκε η αύξηση της εισφοράς για την ετήσια «αναγκαία εκπαίδευση» των λογιστών-φοροτεχνών (υποχρεωτική για να ανανεωθεί η άδεια άσκησης επαγγέλματος) κατά 66%, πατώντας στην παρελκυστική τακτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να αποφεύγει να πάρει οποιαδήποτε ευθύνη. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην ουσία αρνείται μέχρι στιγμής να δώσει οποιαδήποτε χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, σπρώχνοντας επί της ουσίας σε περαιτέρω χαράτσωμα των λογιστών-φοροτεχνών από το ΟΕΕ.

Μόνο η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ (ΔΠΚ-Ο) εξαρχής εκδήλωσε ξεκάθαρα την αντίθεση της.

ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΧΑΡΑΞΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΑΝ!

Τα προβλήματα που προκύπτουν στα οικονομικά του ΟΕΕ είναι πρώτα και κύρια αποτέλεσμα της πολιτικής των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στα πλαίσια της δημοσιονομικής προσαρμογής και της απελευθέρωσης των επαγγελμάτων, που η  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διατηρεί ακέραια. Τελευταία, η κυβέρνηση επέβαλε και δημοσιονομικό κόφτη στο ΟΕΕ διατηρώντας το «χαράτσωμα» των λογιστών-φοροτεχών. Αφού έκοψαν την κρατική χρηματοδότηση προς το ΟΕΕ, μεταβιβάσαν το βάρος των εσόδων κύρια στους λογιστές-φοροτέχνες, προτάσσοντας την αντίληψη της ανταποδοτικότητας. Αντανακλούνται και στη λειτουργία του ΟΕΕ οι αναδιαρθρώσεις στην κρατική διοίκηση για να εξασφαλιστούν πόροι και στήριξη στους μονοπωλιακούς ομίλους.

ΔΗΚΙΟ-ΠΔΣΟ/ΠΑΣΚΟ-ΠΟΦΕΕ, ως κύριοι εκφραστές της πολιτικής των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο συμφώνησαν και στήριξαν πολιτικά την περικοπή της κρατικής χρηματοδότησης στο ΟΕΕ, αλλά πρωτοστάτησαν. Επιχειρηματολόγησαν για την ενίσχυση της ανταποδοτικότητας των υπηρεσιών του ΟΕΕ! Καλλιεργούν την απαράδεκτη αντιδραστική λογική, που συμμερίζονται όλες οι κυβερνήσεις, ότι τα πάντα αποτελούν «ατομική ευθύνη», επομένως και η επιμόρφωση. Η ΣΥΝΑΡΟ (παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ), όχι μόνο δεν αντέδρασε σε αυτή την κατάσταση, αλλά σήμερα δίπλα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κρατάει στάση Πόντιου Πιλάτου.

Η ηγεσία της ΠΟΦΕΕ καμώνεται ότι δήθεν αντιδρά στην αύξηση…αλλά απαιτεί μεγαλύτερη ανταποδοτικότητα και να εφαρμοστούν συνδυασμένα μια σειρά άλλες προτάσεις που φορτώνουν νέα βάρη σε λογιστές-φοροτέχνες (π.χ.αυξήσεις συνδρομών και εισφορών για ανανέωση άδειας, βεβαίωση στην εφορία των οφειλών κ.α.). Άλλωστε η ίδια υπερψηφίζει όλους τους προϋπολογισμούς του ΟΕΕ και αποδέχεται το χαράτσωμα των 30 € για την «αναγκαία εκπαίδευση».

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ!

Τέτοιου είδους αποφάσεις δεν αφορούν στενά την πορεία του ΟΕΕ, αλλά τη ζωή και την επαγγελματική προοπτική δεκάδων χιλιάδων ανέργων, μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων λογιστών-φοροτεχνών. Φορτώνουν επιπλέον βάρη στις πλάτες των μόνιμων «υποζυγίων» για τη λειτουργία του ΟΕΕ…που δεν τους φτάνει η δυσβάσταχτη φορομπηξία του αστικού κράτους, οι υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές, η μείωση μισθών και εισοδημάτων, η εργοδοτική τρομοκρατία ή ανεργία. Τώρα για να μπορούν να εργαστούν, υποχρεώνονται να πληρώνουν τα αυξημένα «χαράτσια» του ΟΕΕ που προβλέπει το νομοθετικό πλαίσιο!

Η εφαρμογή του, καθώς και άλλων μέτρων, προοπτικά ανοίγουν το δρόμο για να μετατραπεί η άσκηση του επαγγέλματος σε πανάκριβο κλειστό επαγγελματικό club μεγάλων λογιστικών εταιριών και όσων γενικά θα έχουν να πληρώνουν! Αντικειμενικά βάζει μεγαλύτερα εμπόδια στη μεγάλη μάζα των μισθωτών-αυτοαπασχολούμενων οικονομολόγων. Ενισχύει τις τάσεις συγκέντρωσης της αγοράς στις λογιστικές-φοροτεχικές υπηρεσίες.

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ «ΣΦΑΓΗΣ» ΚΑΙ ΧΑΡΑΤΣΩΜΑΤΟΣ!

Να ακυρωθεί η απαράδεκτη απόφαση αύξησης της συνδρομής για την «αναγκαία εκπαίδευση» σε 50€ από 30€. Απαιτούμε και επιμένουμε να καταργηθούν οι εισφορές για την «αναγκαία εκπαίδευση» λογιστών-φοροτεχνών, την έκδοση και ανανέωση αδειών ασκήσεως επαγγέλματος λογιστή-φοροτέχνη-μελετητή, την αντίστοιχη υπεύθυνη δήλωση. Οι όποιες παροχές πρέπει να δίνονται δωρεάν, ειδικά όταν αφορούν την άσκηση επαγγέλματος.

Απαιτούμε την χρηματοδότηση του ΟΕΕ από τον κρατικό προϋπολογισμό προκειμένου να χρηματοδοτούνται όλες οι λειτουργικές ανάγκες του (πρώτα και κύρια η μισθοδοσία και τα συνταξιοδοτικά όλων των υπάλληλων του ΟΕΕ), να εξασφαλιστεί το απαραίτητο προσωπικό με μόνιμη και σταθερή εργασία και να υποστηρίζεται η διοργάνωση δωρεάν επιμορφωτικών-ενημερωτικών σεμιναρίων για όλους τους οικονομολόγους, λογιστές-φοροτέχνες.
https://www.taxheaven.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: