Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

Με 154 ψήφους εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός

Με την ψήφο του βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων Γιάννη Σαρίδη να προσμετράται στην κυβερνητική πλειοψηφία εγκρίθηκε από τη Βουλή ο προϋπολογισμός του 2019.
Συνολικά 154 βουλευτές, συμπεριλαμβανομένου του Γιάννη Σαρίδη της Ένωσης Κεντρώων, υπερψήφισαν τον προϋπολογισμό, ενώ καταψήφισαν οι 143 βουλευτές της Ν.Δ. -συμπεριλαμβανομένου του Χάρη Θεοχάρη που ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα την προσχώρησή του στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης- του ΚΙΝΑΛ, της Χρυσής Αυγής, του ΚΚΕ, της Ένωσης Κεντρώων και του Ποταμιού.
Της ψηφοφορίας προηγήθηκε άλλη μία οξύτατη αντιπαράθεση μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον πρώτο να χαρακτηρίζει τον δεύτερο ως “κακομαθημένο κολλεγιόπαδιο” που συμπεριφέρεται σαν η Βουλή να είναι “τσιφλίκι που το κληρονομήσατε από τον πατέρα σας”. Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε πως η Ν.Δ. υιοθετεί αφηγήματα του Σαλβίνι και του Ορμπαν, καθώς και συνθήματα της Χρυσής Αυγής και αναφερόμενος στην οικονομία τόνισε πως η κυβέρνησή του ανέλαβε τις ευθύνες της χώρας μετά από έναν “κοινωνικό Αρμαγεδδώνα”.
Σφοδρή ήταν η επίθεση και του προέδρου της Ν.Δ. που κατηγόρησε την κυβέρνηση πως ανατίναξε την οικονομία το 2015. “Καταψηφίζουμε την κυβέρνηση του ψεύδους, της αλαζονείας, του κυνισμού, των φόρων, της βαριάς και μακροχρόνιας λιτότητας, των απαράδεκτων εθνικών υποχωρήσεων, των σκανδάλων και της διαπλοκής” δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως πήρε μέτρα 11 δισ. για να επιστρέψει με τη μορφή κοινωνικού φιλοδωρήματος ένα δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: