Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

Η εκκρεμότητα για την α΄ κατοικία

Η εκκρεμότητα για την α΄ κατοικία

Παρασκευή, 08 Μαρτίου 2019 11:23
 
UPD:11:23
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ
A- A A+
Από την έντυπη έκδοση
Δεν βγήκαν τελικώς -όπως όλα δείχνουν- οι χρόνοι στην κυβέρνηση σε ό,τι αφορά την κατάθεση του νομοσχεδίου για την προστασία της α' κατοικίας, κάτι που καταδεικνύει πως το σημαντικό προαπαιτούμενο δεν εκπληρώνεται εγκαίρως. Παραμένει η εκκρεμότητα με τους θεσμούς για το αν θα συμπεριληφθούν ή όχι τα επιχειρηματικά δάνεια στο πλαίσιο προστασίας της α' κατοικίας.
Πάντως το νομοσχέδιο θα πρέπει απαρέγκλιτα να κατατεθεί όχι αργότερα από την τρίτη εβδομάδα του Μαρτίου, καθώς οι τράπεζες πρέπει να στείλουν στον SSM τους νέους στόχους για τα «κόκκινα» δάνεια στο τέλος του μήνα. Το νομοσχέδιο είναι κομβικό για να διαμορφωθούν οι στόχοι και των στεγαστικών δανείων. Εν τω μεταξύ, οι θεσμοί περιμένουν τη μελέτη επιπτώσεων, την οποία έχει αναλάβει να συντάξει η Τράπεζα της Ελλάδος.
Η αρχική σκέψη ήταν να κατατεθεί η προστασία της α' κατοικίας ως τροπολογία στο νέο ενεργειακό θεσμικό πλαίσιο, κάτι που τελικώς δεν προκρίθηκε. Κατά τα λοιπά έχουν γεφυρωθεί όλες οι διαφορές με τους θεσμούς, τόσο σε ό,τι αφορά τα περιουσιακά στοιχεία όσο και σε ό,τι αφορά τους υπερήμερους οφειλέτες του νόμου Κατσέλη για τους οποίους δεν ισχύει η υποχρεωτικότητα ένταξής τους στο νέο θεσμικό πλαίσιο. Η πλατφόρμα αναμένεται πιλοτικά να μπορέσει να λειτουργήσει στις αρχές του Απριλίου.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: