Σάββατο 9 Μαρτίου 2019

Χορήγηση «χρυσής βίζας» τώρα και με κατάθεση μετρητών

Χορήγηση «χρυσής βίζας» τώρα και με κατάθεση μετρητών

Με προθεσμιακό λογαριασμό 400.000 ευρώ θα αποκτάς άδεια διαμονής στην Ελλάδα.

Χορήγηση «χρυσής βίζας» τώρα και με κατάθεση μετρητών

Η άδεια διαμονής στην Ελλάδα –γνωστή και ως golden visa- θα χορηγείται σε πολίτες τρίτων χωρών ακόμη και αν αυτοί επενδύουν σε άυλους τίτλους ή προχωρούν στο άνοιγμα τραπεζικών καταθέσεων. Με νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας που κατατέθηκε στη Βουλή διευρύνεται η γκάμα των επιλογών που έχουν οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές. Πλέον δεν χρειάζεται να τοποθετηθούν μόνο σε ακίνητα καθώς αρκεί ακόμη και η αγορά ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου. Βέβαια, ο πήχης μπαίνει ψηλά καθώς θα πρέπει να επενδυθούν τουλάχιστον 400.000 ευρώ.

Με το νομοσχέδιο, διευρύνεται το πεδίο εφαρμογής του υφιστάμενου καθεστώτος με την προσθήκη και άυλων επενδύσεων. Ο κατάλογος των εναλλακτικών επιλογών, περιλαμβάνει τα εξής:
  1. Αγορά μετοχών σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ή ομολόγων κατά την έκδοση ομολογιακού δανείου, επιχειρήσεων με έδρα ή εγκατάσταση στην Ελλάδα που είναι εισηγμένες στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά.
  2. Εισφορά κεφαλαίου σε εταιρεία επενδύσεων ακίνητης περιουσίας η οποία επενδύει αποκλειστικά σε ακίνητα στην Ελλάδα για απόκτηση μετοχών κατά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου αυτής.
  3. Απόκτηση μεριδίων ή μετοχών σε αμοιβαία κεφάλαια επιχειρηματικών συμμετοχών, και εταιρείες κεφαλαίου επιχειρηματικών συμμετοχών που επενδύουν αποκλειστικά σε επιχειρήσεις με έδρα ή εγκατάσταση στην Ελλάδα
  4. Αγορά ομολόγων τα οποία εκδίδονται από το ελληνικό δημόσιο
  5. Προθεσμιακή κατάθεση σε ελληνική τράπεζα
  6. Αγορά μετοχών, εταιρικών ομολόγων ή και ομολόγων του ελληνικού δημοσίου που εισάγονται για διαπραγμάτευση ή διαπραγματεύονται στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά.
  7. Αγορά μεριδίων σε αμοιβαίο κεφάλαιο το οποίο έχει συσταθεί στην Ελλάδα ή άλλη χώρα και επενδύει αποκλειστικά σε κινητές αξίες (μετοχές και εταιρικά ομόλογα ή και ομόλογα του ελληνικού δημοσίου) που εισάγονται για διαπραγμάτευση ή διαπραγματεύονται στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά.
  8. Αγορά μεριδίων ή μετοχών σε οργανισμό εναλλακτικών επενδύσεων ο οποίο έχει συσταθεί στην Ελλάδα ή άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επενδύει αποκλειστικά σε ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα.
Ολόκληρο το νομοσχέδιο στο οποίο έχει ενσωματωθεί η διάταξη για τη χρυσή βίζα μπορείτε να το δείτε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: