Δευτέρα 1 Απριλίου 2019

Διαψεύδει η κυβέρνηση τα περί «δώρου Πάσχα»

Διαψεύδει η κυβέρνηση τα περί «δώρου Πάσχα»

«Πρώτη φορά το ακούω, ρωτήστε τον κ. Πετρόπουλο», δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ερωτηθείς για έκτακτο επίδομα σε συνταξιούχους και δημόσιους υπαλλήλους. «Θα υπάρξουν εξελίξεις» με την προστασία πρώτης κατοικίας.
Διαψεύδει η κυβέρνηση τα περί «δώρου Πάσχα»

Φωτιές άναψαν στην κυβέρνηση δηλώσεις του υφυπουργού Εργασίας Τάσου Πετρόπουλου, με τις οποίες άφηνε παραπάνω από ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταβληθεί ένα έκτακτο επίδομα υπό μορφή Δώρου Πάσχα σε δημόσιους υπαλλήλους και συνταξιούχους.
Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν πως δεν υπάρχει κανένας τέτοιος σχεδιασμός, αντίστοιχες διαρροές υπήρξαν και από το υπουργείο Εργασίας, ενώ πριν από λίγο ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτοςδήλωσε ερωτηθείς σχετικά «πρώτη φορά το ακούω, ρωτήστε τον κ. Πετρόπουλο». Ο ίδιος άλλωστε, ερωτηθείς σχετικά με τις διαβουλεύσεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας πρόσθεσε πως «θα υπάρξουν εξελίξεις».
Νωρίτερα, ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσος Πετρόπουλος με δηλώσεις του (news247) είχε πει ότι «ακούγεται και λένε πολλοί ότι θα δώσουμε εκτάκτως ένα επίδομα, διότι υπάρχει ένα μέρος που μπορούμε να δώσουμε». Πρόσθεσε όμως πως «αυτές είναι αποφάσεις που σχεδιάζονται κεντρικά και ο πρωθυπουργός ανακοινώνει».
Ο ίδιος ο υφυπουργός πάντως με δήλωσή του στο ΑΠΕ διευκρινίζει ότι «ουδέποτε δήλωσα ότι πρόκειται να καταβληθεί "Δώρο Πάσχα" στους συνταξιούχους».
«Αντιθέτως, υπογράμμισα ότι τα θέματα αυτά αποτελούν αντικείμενο της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, ο οποίος τα ανακοινώνει» συμπλήρωσε ο κ. Πετρόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: