Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019

Επιχειρήσεις: Διπλασιασμός του χρόνου συμψηφισμού των ζημιών

Επιχειρήσεις: Διπλασιασμός του χρόνου συμψηφισμού των ζημιών

Του Σπύρου Δημητρέλη
Σε σειρά βελτιωτικών κινήσεων του πλαισίου φορολόγησης των επιχειρήσεων προχωρά σύμφωνα με πληροφορίες  το ΥΠΟΙΚ. Μετά τα συνεχή δημοσιεύματα του Capital.gr για την κριτική που ασκεί η αγορά και ο κόσμος των επιχειρήσεων σε παραλήψεις και αστοχίες του φορολογικού νομοσχεδίου που δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση, το ΥΠΟΙΚ προχωρά σε μια σειρά βελτιωτικών κινήσεων στο πεδίο της φορολογίας των επιχειρήσεων.
Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται σοβαρά:
- Ο διπλασιασμός του χρόνου συμψηφισμού των ζημιών για τις επιχειρήσεις από την πενταετία στη δεκαετία. Πρόκειται για μέτρο το οποίο ζητά μετ’ επιτάσεως ο επιχειρηματικός κόσμος προκειμένου να ανασάνει μετά τις ζημιές που πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια της πολυετούς κρίσης,
- Η αυτοτελής φορολόγηση των δικαιωμάτων μετοχών που δίνουν οι επιχειρήσεις στα στελέχη τους. Σήμερα τα λεγόμενα stock options φτάνουν να φορολογούνται με συντελεστή έως και 45%.
- Η μείωση κατά 50% του πρώτου συντελεστή της φορολογικής κλίμακας για μια τριετία ή πενταετία για τους νέους επαγγελματίες. Σημειώνεται ότι ο εισαγωγικός συντελεστής της νέας φορολογικής κλίμακας είναι 9% για τα πρώτα 10.000 ευρώ και θα μειώνεται στο 4,5%.     

Δεν υπάρχουν σχόλια: